0
Atletika

DUŠICA TOPIĆ: Boriću se do srži za Srbiju (FOTO)

Objavljeno: 05.08.18 u 18:50

Dušića Topić će na Prvenstvu Evrope predstavljati našu zemlju kao prva žena u istoriji srpske atletike na 50km hodanje za žene.

Boriće se sa snažnim takmičarkama sa istoka i zapada. Ovo je distanca koja je duža od maratona, a pritom pod zahtevnim pravilima tehnike izvođenja.

Dušica se za ovo takmičenje pripremala u Atini, kod svog trenera Napoleona Kefalopoulosa, a start trke u Berlinu očekuje je drugog dana takmičenja 07.avgusta od 08.35h.

– Daću sve od sebe da se domognem što bolje pozicije. Iako je konkurencija jaka uz svo poštovanje takmičarki, ipak me svetske zvezde kao takve samo dodatno još motivišu. Sve je moguće, pa ne bih da preciziram ni vreme rezultata kao ni poziciju, da ne bih sebi time psihološki ograničavala ništa unapred. Boriću se do srži za svoju zemlju – rekla je Dušica.

Još jedna dugoprugašica trčaće na ovom prvenstvu, a to je Amela Terzić, koju petog dana (10.avgusta) očekuju kvalifikacije u trci na 1500m od 12h. Za ovo takmičenje ona je formu brusila na Kopaoniku.

– Ova sezona je za mene bila jako naporna. Zbog priprema za evropsko, nekoliko takmičenja morala sam da propustim. Iz tog razloga nadam se da ću prvi krug istrčati što bolje. Konkurencija je nikad jača, ali ja ću dati sve od sebe – rekla je Terzićeva.

Zvaničan sajt takmičenja možete pogledati ovde: https://www.berlin2018.info/en/ . Satnicu takmičenja možete naći na sledećem linku: https://www.berlin2018.info/en/timetable/ .

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter