0
Atletika

TAMARA SILAŠKI: Nadam se polufinalu na EP!

Objavljeno: 04.08.18 u 16:40

Srpska atletičarka Tamara Salaški rekla je danas da se nada prolasku u polufinale trke na 400 metara na predstojećem Evropskom prvenstvu i dodala da će onda dati sve od sebe za plasman medju osam najboljih u Berlinu.

– Nadam se prolasku u polufinale, gde ću dati sve od sebe za plasman medju osam najboljih. Konkurencija je nikad jača, mnogo devojaka je ove godine protrčalo. Tri devojke su na rezultatu od 50 sekundi – rekla je Salaškijeva, prenosi Atletski savez Srbije.

– Dosta devojaka kojima je 200 metara bila primarna disciplina odlučile su se na promenu i postižu bolje rezultate na 400 metara. Možda je to neki znak da i ja treba da se prebacim na 800 metara – dodala je ona.

Kvalifikacije na 400 metara u ženskoj konkurenciji na programu su drugog dana Evropskog prvenstva, 8. avgusta od 11.30.

– Ono što će ove godine biti drugačije je to što nisam istrčala dovoljno dobar rezultat za prolazak direktno u polufinale i prvenstvo ću krenuti iz kvalifikacija. Znam da će biti teško, ali spremna sam na dve trke u dva dana… I da se desi još jednom to finale – rekla je Salaškijeva.

Ona je dodala da sezona nije počela kako je planirala i da je čak razmišljala i o odustajanju od šampionata u Berlinu.

– Manja povreda, koja se odužila, mi nije dozvolila da u prvom delu sezone istrčim bolji rezultat, pa smo morali da prestanemo s trkama kako bih trenirala i oporavila se. Uspela sam da dodjem do rezultata od 52,26 sekundi i svakako da sam zadovoljna jer sam nakon treće trke na 53 sekunde razmišljala o odustajanju od EP – rekla je ona.

U disciplini 400 metara Srbiju će predstavljati i Maja Ćirić.

– Biću zadovoljna sa ličnim rekordom, a posle od njega zavisi i prolazak u polufinale ili finale. Konkurencija će biti jaka, tako da, ako uslovi budu optimalni, ispuniću svoje ciljeve – rekla je ona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter