0
Ostali sportovi

VELIKE VRUĆINE: Pomeren triatlon na OI u Tokiju

Objavljeno: 02.08.18 u 15:50

Organizatori Olimpijskih igara 2020. godine u Tokiju saopštili su danas da će takmičenja u triatlonu biti održana na velikom veštačkom ostrvo Odaiba u Tokijskom zalivu i da će početi u ranim jutarnjim satima, kako bi se izbegle očekivane velike vrućine u glavnom gradu Japana.

Međunarodna triatlon organizacija i organizatori OI, objavili su danas planove za individualna, mešovita i paratriatlonska takmičenja.

Kao i za maraton, potencijalno vrelo leto u prestonici Japana uticalo je na plan organizacije, pa će tako takmičenja početi u 8.00 po lokalnom vremenu, umesto prethodno planiranih 10.00.

Japan je ovog leta pogodio smrtonosni toplotni talas, sa temperaturama iznad 40 stepeni Celzijusa, koji je odneo 116 života.

Olimpijske igre 1964. godine u Tokiju održane su u oktobru, kako bi se izbegle vrućine. Organizatori su tada imali mogućnost da pomere datum održavanja Igara, pošto nije bilo olimpijskog rasporeda, ali i nosioci TV prava i sponzora nisu imali veliki uticaj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter