0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

FILIP FILIPOVIĆ: Nisam siguran da će neko ponoviti ove rezultate

Objavljeno: 31.07.18 u 10:29

Kapiten reprezentacije Srbije Filip Filipović rekao je povodom osvajanja četvrtog uzastopnog Evropskog prvenstva, da nije siguran da će neka ekipa ponoviti takav rezultat u budućnosti, ali i da je država sada pokazala koliko joj vaterpolo znači.

– Voleo bih, ali iskreno, nisam siguran da će neko ovo ponoviti. Biti u društvu ovih zaista sjajnih momaka i saigrača je nešto neponovljivo. Nisam siguran da će se ovakva generacija i ovakvo društvo ponoviti u nekoj skorijoj budućnosti. Ponavljam, voleo bih, to bi bilo sjajno za naš sport, ne samo za vaterpolo već sport uopšte, ali zaista mislim da je ovo jedinstveni momenat u kojem treba da uživamo svi zajedno – rekao je Filipović za agenciju ‘Beta’.

Selekcija Srbije je pobedom nad Španijom u finalu od 12:10 posle boljeg izvodjenja peteraca osvojila četvrtu uzastopnu titulu na Evropskom prvenstvu i ponovila uspeh reprezentacije Mađarske star 80 godina.

– Koliko je bilo teško osvojiti medalju najbolje zna naš stručni štab, mi smo odradili naš posao, kao i svaki put do sad. Imali smo sreću da se na kraju borimo sa Špancima za četvrtu uzastopnu titulu i mislim da smo više nego zasluženo osvojili ovo Evropsko prvenstvo. Koliko sam imao prilike da vidim, Španci su izuzetno zadovoljni srebrnom medaljom, tako da bih uputio velike čestitke toj generaciji, za koju mislim da će mnogo više pokazati u budućnosti. Mi smo nastavili niz uspeha i jednostavno pokazali da smo najbolji. Vratili smo osmeh našim ljudima, koji to sigurno zaslužuju – rekao je srpski vaterpolista.

Osim titule šampiona, kapitenu Srbije pripalo je i priznanje najboljeg igrača turnira.

– Ta nagrada je još jedan pokazatelj kakve saigrače imam pored sebe, njima dugujem najveću zahvalnost. Oni su 99 odsto tog priznanja i mogu samo da im kažem veliko hvala za sve ove godine i za sve uspehe koje smo zajedno ostvarili. Ja sam samo jedan od njih koji u određenom trenutku podiže trofej – rekao je Filipović.

On je takođe naglasio da se nada da će novi uspeh uticati na to da se uslovi u srpskom vaterpolu podignu na viši nivo.

– Mislim da ovo može uticati da se situacija popravi. Danas smo dobili jako pozitivne vesti i veliki sam optimista. Smatram da je država konačno stala iza vaterpola i pokazala koliko joj vaterpolo znači i koliko računa na taj sport u budućnosti. Zaista želimo da promovišemo vaterpolo baš sada kada reprezentacija doživljava najveće uspehe – zaključio je Filipović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter