Naši vaterpolisti će sutra od 22:15 napasti evropsko zlato u Barseloni.

Za rivala će imati selekciju Španije koja će imati dosta navijača na domaćem terenu.


– Samim tim što igraju kod kuće imaju šansu da naprave rezultat posle dugo vremena, igraju na talasima raspoloženja i tada mogu da budu preko svojih realnih mogućnosti. Treba da se zatvori kontra, da napravimo igru šest na šest, a tu su naše šanse veće. Biće manje zahtevna fizički utakmica u odnosu na Hrvatsku, rekao je Mitrović, a prenosi VS.

Čuvar mreže reprezentacije Srbije je rekao da Španci nikako nisu za potcenjivanje, ali da ne sme ni da im se dodeli velika uloga.

– Treba da gledamo sebe, da nastavimo da igramo našu igru, a kada je tako onda možemo da se radujemo. Ambijent neće da nas poremeti. Odigrali smo poslednje dve utakmice pod tenzijom, iskusni smo – naveo je on.

Prema rečima kapitena Srbije, bitan faktor bi moglo da bude poznanstvo između srpskih i španskih vaterpolista.

– Međutim, sva taktika, sve priče o adutima padaju u vodu kad počne finale. Znamo kako se igraju te utakmice, kako se pobeđuje. Imamo lepu priliku da odbranimo titulu. Za to nam treba odbrana, a ne da mnogo razmišljamo o Špancima, mada mi je drago da su oni, a ne Italijani u finalu. Naš film je najvažniji, kazao je Filip Filipović, da bi potom Andrija Prlainović dodao:

– Bili smo agresivni i sigurni u odbrani protiv Hrvatske, uvek na igraču sa loptom, dobro postavljeni… Da nema lakih golova u našoj mreži. Možda su Španci najbrži na turniru, imaju sjajne individualne kontre, a ostalo je na našoj strani, kvalitet, mentalna snaga, iskustvo… Igrati finale u zemlji domaćina je izazov.