0
Ostali sportovi

BEJZBOL: Veliki uspeh i prvo mesto reprezentacije Srbije na međunarodnom turniru u Čikagu

Objavljeno: 26.07.18 u 09:10

Bejzbol reprezentacija Srbije postigla je veliki uspeh na medjunarodnom turniru koji je održan od 17-22. Jula u Čikagu (SAD), osvojivši prvo mesto u konkurenciji koledž tima North America, kao i reprezentacija Slovačke i Hrvatske.

Srpski reprezentativci su bili pojačani sa 12 igrača – Srba koji žive u Americi, koji su umnogome pomogli da se ostvari ovaj sjajan rezultat.
Srbija je u gupnom delu turnira osvojila treće mesto sa skorom 1-2, pobedivši u prvom kolu Slovačku sa 6:2, nakon čega su usledila dva poraza – North America 3:5, i Hrvatska 1:9.

Ipak, naši momci su fantastičnim igrama u polufinalu, posle prave drame. savladali Hrvatsku sa 6:4, da bi zatim u finalnom meču ubedljivo pobedili favorizovane Amerikance,koji do tada nisu izgubili nijedan meč, sa čak 12:5.

Turnir je odigran pred punim tribinama stadiona Oilmen Koledža u Čikagu, a posebno je zanimljivo da je najviše gledalaca bilo na meču Srbija – Hrvatska (oko 1500).

Srbija je ceo turnir igrala fenomenalnu odbranu i imala sjajne bacače, a napad i udaranje je konačno proradilo u finalnom meču, kada je Srbija raznela Amerikance sa 14 udaraca i jednim home – run udarcem Stefana Miladinovića u ključnoj fazi meča. MVP turnira je Konor Tomašić, Srbija.

– Ostvarili smo odličan rezultat na turniru na kome su učestvovale dve evropske ekipe, koje su bolje rangirane na svetskoj listi od nas, kao i snažan tim sa koledža  North America. Posebno treba istaći da smo u finalnom danu pobedili obe ekipe koje su nas savladale u grupnoj fazi – Hrvate i Amerikance – izjavio je Milan Zonić, predsednik Bejzbol saveza Srbije:

– Naši momci su bili odlični a ključnu prednost su nam doneli reprezentativci, Srbi koji žive u SAD i igraju bejzbol u američkim koledžima. Nivo bejzbola koji oni igraju je fantastičan i naši igrači će uz njih značajno napredovati u budućnosti.  Sledeće godine će svi igrati za našu zemlju na Evropskom prvenstvu B grupe. Ponosni smo kako smo reprezentovali našu zemlju pred brojnim navijačima koji su nas bodrili ceo turnir – zaključio je Zonić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter