0
Ostali sportovi

TAKO BIJU SRBI: Aleksandar Rakić postao rekorder UFC organizacije, top 10 nikad bliže

Objavljeno: 25.07.18 u 17:38

Srbin je nakon još jedne borbe u najjačoj organizaciji na svetu iskočio u prvi plan.

Iako je pobedio sudijskom odlukom, gotovo da je to bio najlakši posao koji su sudije u UFC-u imale ikada.

Rakić je od proteklog vikenda i borbe u poluteškoj kategoriji u Hamburgu sa Džastinom Ledetom postao i rekorder UFC organizacije. Srbin je u borbi dugoj 15 minuta, u tri runde, Ledetu uputio čak 263 udaraca što je najviše ikada za jednu borbu u UFC!

Utisak je još jači kada se ume u obzir da je sa druge strane Aleksandar Rakić od Džastina Ledeta primio samo 28 udaraca, ali treba čestitati i američkom borcu koji je ‘preživeo’ Rakićevu torturu u kavezu i izdržao sve tri runde.

Aleksandar Rakić je Srbin rođen u Beču koji živi i trenira u tom gradu, te se bori pod austrijskom zastavom ali svoje poreklo nikada nije krio. U svojoj profesionalnoj karijeri izgubio je samo jedan meč, i to prvi od Kristijana Radkea, da bi potom nanizao deset pobeda od čega poslednje dve u UFC organizaciji.

Naredni put trebalo bi da se bori na događaju UFC-a u Sjedinjenim Američkim Državama tokom novembra, a uskoro se očekuju ozbiljna iskušenja kao i prilika za Rakića da uđe među deset najboljih boraca svoje kategorije, a potom i napadne pojas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter