0
U pripremi

SELEKTOR HRVATSKE: Pokazali smo zašto smo svetski šampioni, ne plašimo se Srbije

Objavljeno: 25.07.18 u 09:10

Ivica Tucak smatra da njegov tim ima velike šanse protiv branioca titule u polufinalu Evropskog prvenstva u Barseloni.

U regionalnom derbiju sastaće se evropski i svetski šampion u polufinalu turnira u Barseloni. Srbija i Hrvatska daće jednog finalistu, nakon jučerašnjih pobeda nad Mađarskom, odnosno, Crnom Gorom u četvrtfinalnim okršajima.

„Bila je to fantastična utakmica. Pokazali smo srce, karakter, snagu. Nije išlo lako ali upravo je ovo pokazalo zašto smo svetski prvaci. Mi smo ekipa, držimo se zajedno, te povlačimo jedni druge u dobrim i teškim trenucima.

Selektor Hrvata smatra da njegov tim ima šansu protiv Srbije u polufinalu, trostrukog uzastopnog osvajača prvenstva ‘starog kontinenta’.

– Uz dužno poštovanje i bez potcenjivanja ostalih, smatram da su Srbija i Hrvatska trenutno najbolje svetske reprezentacije. Obe ekipe obeležile su poslednjih osam-devet godina svetskog vaterpola. Srbiju uvažavamo, ali je se ne bojimo. Verujem da ćemo ponovo pobediti i da ćemo ući u finale Evropskog prvenstva – jasan je Tucak.

Sa njim se slažu i igrači.

– Bila je ovo teška utakmica. Ulog je bio ogroman. Bili smo na dnu, nije išlo kao što smo planirali, ali ni u jednom trenutku nismo izgubili glavu. Na kraju je prevladao kvalitet. Bila je to potpuno zaslužena pobeda. Imamo šansu protiv Srbije – kazao je Bijač.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter