0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

SRPSKI VATERPOLISTI NA OPREZU: Oni su rasterećeni, a mi nismo toliki favoriti koliko oni tvrde

Objavljeno: 23.07.18 u 16:59

Naši igrači ne smatraju sebe tolikim favroitima, kako ih Mađari vide.

Duel ove dve selekcije na Evropskom prvenstvu u Barseolni, na programu je sutra od 17 časova.

– Odlično se poznajemo, mlad su tim, projektovan za nekoliko godina. Iskoristili smo pauzu da ostanemo u tenziji. Imamo ranije iskustva i verujem da će sve biti kako treba. Oni su rasterećeni, ali mi nismo toliki favoriti koliko oni tvrde. Vamoš i Zalanki su najveća opasnost. Levoruki šuteri uz golamana kakav je Viktor Nađ mogu da budu opasan rival. Uvek forsiraju šuteve tako da je ključ utakmice naša odbrana, rekao je Branislav Mitrović.

Tri slobodna dana koje su imali, mogu biti opasnost za naš tim.

– Nema iznenadjenja u igri. Ako budemo na našem nivou, sa našim ritmom, rečju ako bude naš vaterpolo, bliži smo polufinalu. Vamšo i Zalanki preuzimaju odgovornost na sebe, ali uvek neko može da iskoči iz sistema. Kada im krene imaju neverovatne poteze. U sastavu nema nekoliko iskusnih igrača ali to ne znači da se predaju. U četrvfinalu niko ne igra da izgubi. Nemamo nikakav pritisak sa strane, najveći je onaj koji dajemo sebi, izjavio je Stefan Mitrović.

Iako je na turniru bez nekoliko igrača Milan Aleksić smatra da je Mađarska svakako težak rival.

– Do sada su bili ispod nivoa, ali to ne sme da nas zavara, ništa ne znači. Znamo dobro kakvi su to igrači. Sećam se Šangaja, gublili smo tri, četiri gola razlike i na kraju pobedili u polufinalu Svetskog prvenstva. To je pouka, boriti se i igrati do kraja bez obzira na rezultat. Znao sam odlično golmana, klupski smo drugovi. Zna i on nas, pa videćemo. Psihologija…, dodao je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter