0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

EP U VATERPOLU: Srbija prejaka za Ruse, veliki korak ka prvom mestu

Objavljeno: 18.07.18 u 19:47

 

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Rusiju rezultatom 11:9 i tako napravila veliki korak ka prvom mestu grupe D Evropskog prvenstva u Barseloni.

Iako su Rusi imali prvi napad, Srbija je prva stigla do vođstva, nakon što je na asistenciju Ćuka precizan bio Filip Filipović, a nedugo potom Pjetlović je povećao na 2:0. Usledilo je malo zatišje u napadu Srbije, dva napada su protekla bez realizacije, a sa druge strane Andrujov je uspeo da prepolovi vođstvo našeg tima.

Nakon asistencije, u šestom minutu meča Srbija je stigla i do 3:1 prvim golom Ćuka na šampionatu, a konačnih 3:2 u prvoj deonici postavio je Andjukov iz kontre.

 

Početak druge četvrtine nije doneo golove, Ćuk je u drugom minutu pogodio stativu, a prvi put mreža se zatresla u četvrtom minutu, kada je Harkov poravnao na 3:3. Naša selekcija je tek u šestom minutu postigla prvi gol u četvrtini preko Prlainovića sa igračem više, odgovorila je Rusija, da bi u samoj završnici bila viđena tri gola. Prvo je Filipović pogodio za 5:4, izjednačilla je Rusija na 5:5, ali je na poluvreme Srbija preko Mandića otišla sa golom viška.

U trećem delu kanonada Srbije, prvo Prlainović, zatim Mandić i na kraju Mitrović donose Srbiji velikih 9:5. Uspeli su Rusi da smanje na tri gola minusa preko Harkova.

Drugi minut poslednjeg dela i pogodak Bičkova doneli su Rusima minus od dva gola, ali je Vico svojim prvim golom na šampionatu povećao na 10:7. Nagaev je Rusima vratio nadu u čudo, ali je Jakšić četiri minuta pre kraja vratio vođstvo našem timu. Konačnih 11:9 postavio je novim golom Nagaev.

Prlainović, Pijetlović i Mandić postigli su po dva gola, dok je kod Rusije takođe trio Andrjukov, Harkov, Nagaev po dva puta tresao mrežu naše selekcije,

Ovom pobedom Srbija je napravila veliki korak ka prvom mestu, nakon trijumfa nad Rumunijom. U poslednjem kolu Srbiju očekuje meč sa Slovačkom za dva dana od 11 časova. 

Evropsko prvenstvo u Španiji, grupa D

Srbija – Rusija 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3)

Bazen: Pikornel

Sudije: Korizna (Poljska), Mersije (Francuska)

Sastavi:

Srbija: G. Pijetlović, Mandić, Rašović, Randjelović, Ćuk, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović, S. Mitrović, B.Mitrović

Rusija: Fedotov, Sučkov, Andrjukov, Derevijankin, Kopsev, Harkov, Merkulov, Nagajev, Bičkov, Holod, Lisunov, Šepeljev, Stasenko

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter