Srpski vaterpolista Duško Pijetlović rekao je danas da njegova ekipa mora da uspostavi svoj sistem igre u predstojećoj utakmici sa Rusijom, u drugom kolu Evropskog prvenstva u Barseloni.

Povezane vesti

– Najvažnije je ko će odrediti ritam utakmice. Ne smemo da udjemo u jurnjavu, mora naš sistem da vlada u bazenu. Oni su dobra ekipa, sedmorica igrača su moji klupski drugovi koji su veliko iskustvo stekli igranjem Lige šampiona. Da nije bilo problema sa selektorom Šagajevim oni bi brže napredovali – rekao je Pijetlović, preneo je Vaterpolo savez.

Vaterpolisti Srbije igraju u sredu od 18.3 protiv Rusije, utakmicu drugog kola Grupe D na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

– Oni mogu svakoga da pobede ali i od svakoga da izgube. Ako krene po našim notama neće biti problema – dodao je Pijetlović.

Srbija nikada nije izgubila od Rusije otkako se osamostalila. U 18 utakmica ostvarila je 18 pobeda, od kojih četiri na evropskim prvenstvima.

Selektor Srbije Dejan Savić rekao je da je odbrana adut ruskog tima.

– Igraju tvrdo, koriste pressing i moraćemo da se prilagodimo tome. Verujem da ćemo biti svežiji nego u duelu sa Rumunijom i to je sve u sklopu programa koji smo razradili. Imaju nekoliko vrlo dobrih igrača i kao ekipa mogu da budu nezgodni – naveo je on.

Srpski vaterpolisti su danas imali slobodno pre podne, a reprezentativac Sava Ranđelović je za 25. rođendan dobio tri kutije po 12 krofni.

– Lepo, nema šta. Uvek imamo dobru atmosferu, a krofne će brzo da nestanu. Protiv Rumunije smo krenuli kako treba, a siguran sam da ćemo biti još bolji. Rusi? Od nas sve zavisi – naveo je Ranđelović.

Srbija i Rusija ostvarile su pobede u prvom kolu šampionata, protiv Rumunije odnosno Slovačke.