0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

DEJAN SAVIĆ: Tradicija nalaže da razmišljamo samo o medaljama

Objavljeno: 10.07.18 u 12:12

Selektor Srbije izjavio je pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Barselonu da je cilj ‘delfina’, kao i uvek, zlato.

Vaterpolisti i vaterpolistkinje Srbije vrše poslednje pripreme pred nastup na Evropskom prvenstvu u Barseloni. ‘Delfini’ će u Španiji braniti tri uzastopne titule prvaka Evrope, a za naše devojke će ovo biti veliko iskustvo, baš kao što je bilo prvenstvo u Beogradu pre dve godine.

Tim povodom, organizovano je druženje na bazenu ‘Milan Gale Muškatirović’, gde je bio veliki broj ljubitelja vaterpola.

– Prvi put u poslednjih 10 godina da se pravi ovako nešto i stvarno sve pohvale Vaterpolo savezu na organizaciji – rekao je Dejan Savić.

FOTO: STARSPORT

Kada se radi o ambicijama, selektor ističe da Srbija ima prilično laku grupu, a da prava iskušenja kreću od četvrtfinala.

– Uslovno rečeno ta ‘laka’ grupa nam daje prostora da produžimo pripremni period i spremni dočekamo taj ‘Dan D’. Prva utakmica protiv Rumunije je ‘probijanje leda’, Rusi su nepoznanica, ali mislim da mogu da iznenade nekog, sumnjam da mogu nas. Slovaci su, objektivno, najslabiji protivnik. Od četvrtfinala sve je otvoreno, isti su favoriti iz godine u godinu. Tradicija srpskog vaterpola nam daje za pravo da razmišljamo samo o medaljama i nadam se da ćemo se i ovog puta vratiti sa nekom – istakao je Savić.

Zatim u četvrtfinalu neće imati želja, a nameću nam se Mađari ili Italijani.

– Svejedno je. Spremni smo i za jedne i za druge. Poznato je da mi nikad ne kalkulišemo – rekao je Dejan Savić.

Ovom prilikom organizovana je i prijateljska utakmica između Srbije i SAD, gde je bilo i prijateljskih susreta, budući da Amerikance vodi Dejan Udovičić, prethodnik Savića na klupi ‘delfina’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter