0
Auto Moto

FOTO: YouTube

FORMULA JEDAN: Sebastijan Fetel najbrži u Silverstounu, dostigao je Alana Prosta

Objavljeno: 08.07.18 u 17:12

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije i na osam bodova uvećao prednost na prvom mestu u šampionatu u odnosu na Luisa Hamiltona iz Mercedesa.

Fetel je u jednoj od najboljih trka ove sezone, na slavnoj stazi u Silverstonu, ostvario 51. pobedu u karijeri, četvrtu u sezoni, a drugu u Velikoj Britaniji. On se po broju pobeda u Formuli 1 izjednačio sa Alanom Prostom.

Drugo mesto zauzeo je Hamilton, koji je posle incidenta u prvom krugu, kada je pao na poslednje mesto nakon što ga je udario Kimi Raikonen iz Ferarija, dobrom vožnjom uspeo da se popne na podijum. Treće mesto zauzeo je Raikonen.

Četvrti je bio Valteri Botas iz Mercedesa, peto mesto zauzeo je Danijel Rikardo iz Red Bula, a šesti je bio Niko Hulkenberg iz Renoa. Bodove su još osvojili vozač Fors Indije Esteban Okon, Fernando Alonso iz Meklarena, Kevin Magnusen iz Hasa i Pjer Gasli iz ekipe Toro Roso.

U generalnom plasmanu prvi je upravo Fetel sa 171 bodom, prati ga Luis Hamilton sa 163, zatim sledi Kimi Raikonen sa 116, a trocifren broj poena još imaju Danijel Rikardo i petoplasirani Valteri Botas.

Naredna trka u šampionatu vozi se 22. jula za Veliku nagradu Nemačke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter