0
Auto Moto

FETEL PRESREĆAN: Hamilton ironično Ferarijevim vozačima – ‘Zanimljiva vam je taktika…’

Objavljeno: 08.07.18 u 19:47

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da je veoma srećan zbog današnje pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije.

– Sejfti kar je začinio trku. Valteri (Botas) je vozio kao lud, bio sam u prednosti što se tiče guma, nije bilo lako pronaći način za obilaženje, ali mislim da sam ga iznenadio. Nisam bio siguran da li ću stići do krivine, ali uspeo sam i sve je ispalo dobro. Veoma sam srećan – rekao je Fetel.

Fetel je pobedio u Silverstonu i na osam bodova uvećao prednost u generalnom plasmanu nad Luisom Hamiltonom iz Mercedesa, koji je zauzeo drugo mesto.

– Veliku zahvalnost dugujem ekipi i ostalim saradnicima pošto sam juče imao problema sa vratom, ali danas je sve bilo u redu. Bilo je dobro pošto je radio adrenalin. Verovatno ću večeras osetiti bolove ali nije važno. Uživao sam u trci i mislim da su i ostali. Ovo je bio sjajan dan – rekao je četvorostruki svetski prvak.

Hamilton je startovao sa pol pozicije ali ga je već u trećoj krivini u prvom krugu udario vozač Ferarija Kimi Raikonen, pa je Britanac pao na poslednje mesto.

– Rekao bih zanimljiva taktika sa druge strane – rekao je Hamilton na podijumu gledajući u Ferarijeve vozače.

– Ali, uradićemo sve što možemo da se borimo i da se popravimo u narednim trkama – dodao je aktuelni šampion.

On je ocenio da je današnja trka bila najbolja u ovoj sezoni i pohvalio publiku na domaćoj stazi u Silverstonu.

– Žao mi je što nisam uspeo da pobedim za vas, ali zahvalan sam na podršci. Vi ste mi pomogli da preživim trku. Primili smo udarac, nastavićemo da radimo i verujte mi neću odustati. Neću odustati – naveo je Hamilton.

Raikonen je priznao da je pogrešio kada je udario Hamiltona. On je tokom trke zbog incidenta kažnjen sa 10 sekundi.

– Pokušao sam. Iz mog ugla, radio sam najbolje što sam mogao, ali čini se da ima i potpuno drugačijeg mišljenja. Pogrešio sam, ali to se ponekad dešava. Zaslužio sam kaznu, stajao sam 10 sekundi i posle toga sam se borio – naveo je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter