0
U pripremi

FOTO: FIVB

NIKOLA GRBIĆ: Brišemo sve što je bilo, krećemo od nule

Objavljeno: 04.07.18 u 10:39

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da veruje da će njegova ekipa na završnom turniru Lige nacija u Lilu na terenu pokazati sav svoj potencijal i da će ostvariti dobar rezultat.

– Imali smo malo više vremena za odmor, što je nešto na šta nismo navikli baš… Mislim da ćemo biti spremni za početak turnira. Sve što je bilo briše se. Počinje se od 0:0 i nadam se da ćemo staviti potrebnu energiju na teren, onu prepoznatljivu kada igramo dobro, rekao je Grbić u Lilu.

Reprezentacija Srbije sutra počinje učešće na fajnal-siksu Lige nacija u Lilu utakmicom protiv Brazila od 20.45.

Utakmice u Lilu igraće se na stadionu Pjer Moroa, a Grbić je imao samo pohvale za organizatore.

– Zaista je mnogo lepo u odnosu na finalna izdanja u zadnje četiri godine. Jedno od boljih i lepših, nije kao da je falilo prethodnim nešto, ali ovde se radi o stadionu, koji su lepo ogradili i stvorili uslove za igru za šest najboljih ekipa na svetu trenutno. Uslovi su optimalni i sve je spremno za finalni turnir, rekao je Grbić.

Odbojkši Srbije će danas odraditi trening van stadiona, pošto finalni turnir počinje danas, a Grbić je rekao da to nije nikakva novina.

Pored Srbije u grupi u Lilu nalazi se i domaćin Francuska.

Odbojkaši Srbije Nikola Jovović i Aleksandar Atanasijević ipak ističu da je prva utakmica protiv Brazila bitnija od duela s Francuskom.

– Svi se dobro osećamo. Prva utakmica nam je od fundamentalnog značaja protiv ekipe koja je u ovom trenutku manje jača od Francuske, rekao je Jovović.

Atanasijević je rekao da je dobro što ekipa ima dan više da se spremi za utakmicu.

– Verujem da ćemo biti najbolji kada je najpotrebnije. Razmišljamo o svakoj narednoj lopti. Moramo biti koncentrisani i preneti energiju na teren kako bismo bili na najvišem nivou, rekao je Atanasijević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter