0
Američki fudbal

NFL: Kraj ere, jedan od najboljih defanzivaca u istoriji lige završio karijeru

Objavljeno: 04.07.18 u 14:21

NFL je ostao bez jedne od najvećih zvezda lige, pošto je legendarni sejfti Sijetl Sihoksa Kem Čanselor okončao profesionalnu karijeru.

Čanselor, deo Sijetlove „Legion of Boom“ (nadimak za sekonderi koji su uz njega činili još Ričard Šerman, Erl Tomas i Brendon Brauner), prošle godine je tokom meča sa Arizona Kardinalsima doživeo povredu vrata, nakon koje se nije više vraćao na teren do kraja sezone.

Kako još uvek nije dobio dozvolu lekarskog tima da se vrati treninzima, Čanselor je odlučio da okonča karijeru jer bi, ukoliko bi nastavio da se bavi profesionalno američkim fudbalom, postojao veliki rizik od pogoršanja povrede, pa čak i paralize.

Čanselora su u petoj rundi drafta 2010. godine kao 133. pika izabrali Sijetl Sihoksi, i za njih je odigrao 123 meča, osvojivši jednu šampionsku titulu. Tokom karyijere je zabeležio i dva tačdauna, 12 presečenih pasova, devet puta je isforsirao fambl, a četiri puta je nastupio na Probol utakmici. 

(Youtube/Joseph Vincent)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter