1
U pripremi

IVICA OSIM: Nije Mondijal škola fudbala!

Objavljeno: 29.06.18 u 14:55

Legendarni Ivica Osim govorio je o rezultatima Srbije na Mondijalu u Rusiji, a nekima se možda neće svideti šta je ‘popularni’ Švaba rekao.

On je u intervjuu za ‘Sportski Žurnal’ prvo rekao da mu se nimalo ne dopada kako je Srbija igrala. Tačnije da u timu nije bilo igrača koji su tu morali da budu.

– Znam da se mnogima u Beogradu neće svideti, ali ne dopada mi se kako je Srbija igrala. Bilo je tu mnogih nedostataka, nedopustivih za tako veliko takmičenje – rekao je Osim za ‘Sportski žurnal’ i nastavio:

– Ne menja se selektor posle plasmana na Mundijal. Samo oni koji se bave trenerskim poslom ili se makar malo razumeju u fudbal, znaju šta znači i koliko je težak posao stvoriti dobru atmosferu u ekipi, uigravati tim, napraviti prepoznatljivu igru. Za to treba vremena, čak i godine i kada sve to uradiš, izboriš plasman na Mundijal, smene selektora. Sve se to lako uništi, a greške se skupo plaćaju. Nije to bio slučaj samo sa Srbijom, još nekoliko reprezentacija je isto učinilo. Na Mundijalu se ne uči. Mora tačno da znaš šta hoćeš, a ne da lutaš iz utakmice u utakmicu. Tu se igra na rezultat.

Legendarni Švaba je rekao da ne bi trebalo porediti ovu selekciju Srbije sa reprezentacijom Jugoslavije koju je on vodio.

– Nezahvalno je porediti ova vremena sa onim kada sam ja bio selektor, ali imam utisak da u ovom timu Srbije nema velikih znalaca kao što sam ih ja imao – Savićević, Stojković, Sušić. Oni su u moje vreme bili majstori koji su jednim potezom mogli da reše meč. To su znali i protivnici i plašili su ih se. U ovom timu Srbije nema igrača tog kalibra. Možda grešim, ali igrama na terenu me nisu ubedili. Zašto je tako i zašto više nema takvih majstora to je neka druga tema, ali sada je činjenica da ih nema – zaključio je Osim.

0
0

1 Komentara

  1. Штраус са Грбавице је играчка и тренерска величина.Нема се шта додати на ово што је рекао.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter