0
U pripremi

FOTO: STARSPORT

TITE NAHVALIO SRBIJU: Snažni su, igraju fer! Opušten sam, ali drmnuću jednu Kaipirinju

Objavljeno: 27.06.18 u 23:44

Selektor Brazila istakao je da je večerašnja utakmica bila primer fer-pleja.

Najpre je pred novinarima na ‘Otkritje’ areni bio igrač utakmice, Paulinjo, strelac prvog gola protiv Srbije.

Danas je eliminisana Nemačka, koliko vama to znači za samopouzdanje?

– Nemačku ne bih komentarisao, mi idemo dalje i znamo koliko je teško Svetsko prvenstvo. Prošli smo dalje i to je najvažnije, idemo ka sledećim izazovima.

Paulinjo je dobar samo kada da gol, ali meni je važno da dajem doprinos na sredini terena.

Brazil deluje mnogo bolje nego pre četiri godine kada je igrao Mondijal u svojoj zemlji.

– Dosta se promenilo u mom životu u posledne četiri godine. Došao sam u Kinu i napredovao sam mnogo. To je bila dobra odluka. Povratio sam samopouzdanje i veru u sebe. Sada sam bolji igrač i kompletniji – zaključio je Paulinjo.

A onda je reč dobio selektor ‘Selesaa’, Tite i govorio je vrlo pohvalno o večerašnjem rivalu.

– Tim je snažan jer ima sportiste koji imaju različite karakteristike, ponekada potrebe utakmice zahtevaju različite igrače, a večeras je to bio Fernandinjo.

To je bilo u momentima kada je Srbija rasla i Fernandinjo je pasovima i mirnoćom na sredini taj pritisak smanjio. Bio nam je potreban i to se na kraju pokazalo dobrom odlukom.

Brazilski novinar primetio je da je Tite značajno opušteniji nego ranije i da se mnogo više smeje.

– Jesam, ali ipak ću drmnuti jednu Kaipirinju – rekao je uz osmeh selektor Brazila.

Koeficijenti na kladionicama pokazuju da je Brazil jasan favorit. Da li to pojačava pritisak?

– Sami ste odgovorili na svoje pitanje. Mi ne živimo od očekivanja nego od realnosti. Kompletni smo, izbalansirani, imamo zamene za svakog igrača. Marselo je osetio bol u leđima na početku, ali smo mogli da ga zamenimo. Ne zanimaju me kladionice, nego samo da napredujemo i rastemo.

Protivnik u osmini finala Brazilu će biti Meksiko.

– Sada se spremamo za njih, ali još razmišljamo o večerasnjoj utakmici, ali već na letu za Soči ćemo analizirati Meksiko i njihovu igru. Dobro su odigrali protiv Nemačke. Moraćemo da ih dobro proučimo i analiziramo. Srbija je večeras promenila tri aspekta u igri, smanjili su starost ekipe, ubacili su tri ofanzivna mlada igrača, pritiskali su nas, ali smo bili spremni na te situacije. Tako će biti i protiv Meksika.

Gabrijel Žesus ponovo nije dao gol.

– Nije mu se namestilo. Videli ste kako je Tijago Silva dao gol, to je fudbal. Ono što mene iscrpljuje kao trenera je što recimo Firmino je na klupi, a odličan je. Svakog dana mu govorim da bude spreman i on to jeste. Zato mu odajem priznanje – zaključio je Tite.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter