0
Ostali sportovi

Foto: Marko Đurić/Red Bull Content Pool

DOBILI SMO POBEDNIKE: Stara škola predstavlja Srbiju u Vašingtonu!

Objavljeno: 17.06.18 u 14:30

Na terenima KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu održano je nacionalno finale basket 3×3 turnira pod nazivom Red Bull Reign, koji je deo istoimene svetske serije.

Iako je najavljeno loše vreme i kiša koja je padala u pojedinim delovima Beograda, turnir je održan u idealnim uslovima pred ispunjenim tribinama.

Čak 32 tima iz svih krajeva Srbije borilo se za tron, na koji se na kraju popela ekipa Srata škola. Oni će predstavljati Srbiju na svetskom finalu koje se u septembru održava u Vašingtonu.

Tereni KK Crvena zvezda ugostili su 32 ekipe iz svih krajeva Srbije na najvećem basket 3×3 turniru koji se održava u našoj zemlji. Iako je najavljivano kišno vreme, koje se obistinilo u pojedinim krajevima našeg glavnog grada, oblaci su zaobilazili Kalemegdan što je stvorilo idealne uslove za igru, ali i brojnu publiku koja je mogla da uživa u petočasovnom basket spektaklu.

U prvoj fazi takmičenja timovi su bili podeljeni u osam grupa od po četiri tima, gde su se u međusobnim partijama borili za prolazak u narednu rundu takmičenja. Ono po čemu je ovaj turnir poseban jeste rangiranje timova na tabeli na osnovu broja postignutih poena u utakmicama, nezavisno od pobeda i poraza, što timove pokreće na napadačku igru do samog kraja utakmice.

Pored vrhunskog basketa, publika je imala priliku da učestvije u revijalnom delu programa, kao i da uživa u premijernom izvođenju nove numere hip hop zvezde Sajsi MC koja je nastupila neposredno pred finale, u kome su se nakon četiri i po sata igre pod obručima našle ekipe Stara škola i Bašta kafe.

U skladu sa svime što su ovi timovi pokazali do konačne borbe za tron, meč je prošao uz veliku napetost, adrenalin, igru na ivici varnica bez čega ni ulični basket ne bi bio to što jeste. Presudilo je to što su momci iz Stare škole opravdali ime koje su izabrali za tim, iskustvom su uspeli da prelome pred samu završnicu i poslednji minut meča, kako bi sprečili preokret – titulu su osvojili sa 14:9, u sastavu Aleksandar Solujić, Dejan Ilić, Marko Petrović i Lazar Popović.

– Turnije je bio iznenađenje za nas, Iskreno sam iznenađen načinom na koji smo došli do titule, iako nismo bili nešto uigrani, ali se svi znamo dobro u ekipi sa basketa u beogradskim krajevima. Sada je ovo ipak nešto novo i nešto veće, pa ćemo dati sve od sebe da se dobro pripremimo i treniramo za Vašington, jer moramo da predstavimo Srbiju u najboljem svetlu, imamo velika očekivanja, jasan je bio lider ekipe Aleksandar Solujić.

Za to će imati dovoljno vremena, svetsko finale će se igrati u Americi 14. septembra, a konkurencija će biti još zahtevnija. U Beogradu je na turniru još pre održavanja oboren rekord sa 92 prijave ekipa, s time da su mesto na turniru našla 32 tima.

Pobednički tim je uz laskavo priznanje i svetsko finale dobio Nike poklon pakete i Honor mobilne telefone, koji je pripao i jednom navijaču koji je u čelendžu pred finale uspeo da pogodi trojku iz prve i oduševi publiku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter