Rukometaše Srbije u nedelju čeka prvi meč baraža za Svetsko prvenstvo koje se u januaru igra u Danskoj i Nemačkoj.

Pred Srbijom je novi početak posle Evropskog prvenstva za zaborav u Hrvatskoj. Rival na putu ka planetarnom šampionatu je ne mnogo zvučno ime Portugalija. Novi selektor Ljubomir Obradović pre svega želi da vrati kult reprezentacije.


– Čekaju nas dve zahtevne i nezgodne utakmice. Bitna je svaka odbrana, svaka lopta, svaki gol. Ovo nije meč samo na pobedu, već i na broj golova. Momci su željni, orni i sposobni da prodju baraž i izbore plasman na Svetsko prvenstvo. Idemo da pobedimo i u Nišu i u gostima. Želimo da napravimo kult reprezentacije, da se vidi da ovi momci što ne žele da se odazovu, da to ne predstavlja ništa za srpski rukomet, da dolaze novi igrači – rekao je Obradović.

Selektor Srbije je istakao da ne potcenjuje protivnika, iako je autsajder.

– Moramo da pazimo i na svežinu, koju je potrebno imati u nedelju. Imamo maksimalan respekt, ne potcenjujemo, ni precenjujemo rivala. Pozvao bih sve navijače iz Niša i cele Srbije da bodre našu selekciju da prodjemo na Svetsko prvenstvo. Navijači znaju kako se to radi, neka se ujedine iz svih klubova – zaključio je Obradović.