0
Ostali sportovi

FOTO: SŠ Srbije

ŠKOLSKI SPORT: Tanaskoviću mandat u IFS

Objavljeno: 27.05.18 u 09:00

Lepe vesti stigle su nam iz dalekog Brazila. Na završenoj Izbornoj Skupštini Međunarodne federacije za školski sport (ISF), koja je održana u Rio de Žaneiru, verifikovan je mandat za člana Izvršnog odbora ove velike organizacije, Željku Tanaskoviću, predsedniku Saveza za školski sport Srbije.

Ono što je još zanimljivije jeste i podatak da je za 6 mesta konkurisalo čak 16 funcionera iz raznih država sveta. Posle brojanja glasova, Tanasković je bio treći po broju osvojenih glasova, što predstavlja veliki uspeh. Čak 71 država je imala pravo glasa na Kongresu. Za predsednika ISF reizabran je Laurent Petrinka iz Francuske. A naša Nevena Vukašinović izabrana je za koordinatora Komisije za mlade. Posle ove Skupštine Srbija je učvrstila svoju poziciju i dokazala da je postala bitan faktor u svetu školskog sporta.

– Veliko mi je zadovoljstvo zbog odličnih rezultata glasanja. Pokazali smo da nas u svetu cene. Mala Srbija je zemlja sporta I trudimo se da se za nas itekako čuje. Imamo odličnu saradnju sa predsednikom Petrinkom, a dobijanja organizacije velikih takmičenja dodatno govore o našem dobrom radu – istakao je Željko Tanasković.

Uz Željka Tanaskovića, drugi delegat na kongresu bio je generalni sekretar SŠSS Uroš Savić. Naša delegacija obavila je puno sastanaka tokom boravka u Brazilu, a kako su nas obavestili Beograd je glavni kandidat za organizaciju Svetskog fudbalskog prvenstva za školarce 2019. Godine. Ove godine, od 23. do 29. juna naš glavni grad biće domaćin Svetsko školskog prvenstva u basketu 3 na 3.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter