0
Auto Moto

TRANSFER U FORMULI: Šta se to dešava oko Luisa Hamilton

Objavljeno: 24.05.18 u 22:40

Vozač Mercedesa Luis Hamilton nije još produžio ugovor sa ekipom, obe strane nisu saopštile zbog čega se to odlaže, ali članovi ostalih ekipa u Formuli 1 misle da je reč o novcu.

Aktuelnom svetskom šampionu na kraju sezone ističe ugovor, Mercedes mu je ponudio novi, ali on nije odlučio da li će potpisati.

Mediji su spekulisali da Hamiltonov novi trogodišnji ugovor vredi 160 miliona dolara.

– Jedino što mogu da zamislim je da se potpisivanje ugovora odlaže zbog novca. Mislim da se radi o suludoj cifri o kojoj je (direktor Mercedesa) Toto (Volf) pričao, a zbog koje mu oči suze. Hamilton ima skup način života. On je četvorostruki svetski prvak i sigurno nije jeftin. Pretpostavljam da to ima veze sa kašnjenjem, rekao je direktor Red Bula Kristijan Horner.

Hamilton je juče rekao da ne žuri sa potpisivanjem novog ugovora i da „ako nije spreman ove nedelje i ako nije spreman naredne nedelje, onda nije spreman“.

Britanac odaje utisak da jedino on odlučuje kada će potpisati. Volf je rekao da to nije slučaj, ali nije dao krajnji rok.

– To je proces i ne želimo da pritiskamo jedni druge za potpisivanje dokumenta koje će se svakako dogoditi. To je u toku i u završnoj fazi. Dobacujemo se imejlovima oko detalja. Ne želim da postavim rok pošto ćete tada pitati zašto se to još nije dogodilo, naveo je Volf.

Takođe postoje dileme oko angažmana i ostalih vozača u Formuli 1. Vozač Mercedesa Valteri Botas nije obezbedio novi ugovor, pošto mu stari ističe na kraju sezone, dok Danijel Rikardo iz Red Bula razmatra opcije za 2019. godinu.

U Meklarenu se nadaju da će Fernando Alonso ostati, a Ferari mora da odluči da li će zadržati Kimija Raikonena. Finac u oktobru puni 39 godina, ali je ovu sezonu počeo dobro.

Mediji su spekulisali da bi Hamilton mogao da predje u Ferari i vozi sa velikim rivalom Sebastijanom Fetelom.

– Ne bih imao ništa protiv. Prilično sam siguran da je Luisov prioritet Mercedes. Sve drugo bi bilo veliko iznenadjenje, naveo je četvorostruki svetski prvak Fetel.

Hamilton se našalio da se prelazak u Ferari ‘ne bi dogodio’, pošto Vetel ima pravo na veto prilikom dovodjenja vozača.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter