0
Atletika

ULTRAMARATONCI NA PRVENSTVU EVROPE U TEMIŠVARU: Saša Gacik i Željko Zeljković ciljaju obaranje ličnih rekorda

Objavljeno: 23.05.18 u 13:10

Atletski savez Srbije i Republika Srbija će po prvi put zvanično imati svoje predstavnike na Prvenstvu Evrope u ultramaratonu.

Atletski savez Rumunije i Svetska ultramaratonska asocijacija pod pokroviteljstvom IAAF i EA od 25. do 27. maja 2018. godine organizatori su Prvenstva Evrope u ultramaratonu na 24 sata, čiji će domaćin biti Grad Temišvar.

Srbiju će na kontinentalnom prvenstvu predstavljati Saša Gacik član AK Radnički Niš čiji je lični rekord 232 kilometara (državni rekord), rezultat istrčan 28.01.2018. godine u Atini i Željko Zeljković član AK Partizan Beograd čiji je lični rekord 207 km i 860 metara istrčan na Paliću 06.05.2017. godine.

– Osnovni cilj je da se naši takmičari na Prvenstvu Evrope daju svoj maksimum, i da ukoliko se sve kockice poklope budu blizu svojih ličnih rekorda. Svakako da će učešće na ovom velikom događaju dati podsticaj ultramaratoncima iz Srbije da rade na daljem podizanju kvaliteta i doprineti da sve više atletičara ispuni standarde za učešće na velikim ultramaratonskim takmičenjima u narednim godinama – rekao je Goran Čegar.

Na Prvenstvu Evrope učestvovaće 30 evropskih zemalja sa izuzetno jakim timovima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter