0
Ostali sportovi

RUKOMET: Radnički pobedom okončao uspešnu sezonu

Objavljeno: 20.05.18 u 09:57

 

Rukometaši Radničkog 1964 su u okviru 22., poslednjeg kola Super B lige savladali ekipu Priboja rezultatom 29:21, poluvreme 13:4 i tako završili sezonu na izvanrednom četvrtom mestu, što je i ujedno najveći uspeh u kratkoj istoriji kluba.

Poveli su domaći igrači, gosti su do izjednačenja došli u 7. minutu, a sve posle toga u prvom poluvremenu je bila rapsodija u crvenom. Rukometašima Radničkog je sve polazilo od ruke, agresivna odbrana je dala rezultata i u 26. minutu na semaforu je stajalo maksimalnih 10 golova prednosti za domaćina (12:2). Začarao je mrežu večeras najbolji pojedinac meča, golman Ognjen Jovanović, kome je u tom periodu naprosto bilo nemoguće dati gol, došavši do 14 odbranjenih šuteva u ovom delu igre. Ubitačni kontranapadi i na momente izuzetno atraktivni potezi Kragujevčana su bili odlika prvog poluvremena, koje je završeno rezultatom 13:4.

Drugo poluvreme je krenulo u istom stilu, a domaćin već u 34. minutu golom Miloša Milosavljevića dolazi do ogromnih 12 golova prednosti (17:5). Trgli su se malo gosti i u nastavku uspeli da ublaže veliku prednost Radničkog. Do kraja utakmice trener Radosavljević je pružio šansu svim igračima sa klupe, koji su nastavili sa lepršavom igrom i time se, trećom pobedom u nizu, oprostili od svojih navijača do početka nove sezone. Konačni rezultat je 29:21.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Stefan Stanojev sa 7 pogodaka, po 5 su dodali Miloš Milosavljević i Ilija Bogdanović, dok su se kod gostiju golgeterski istakli Saša Milinković i Jovan Bojanić sa po 6 postignutih golova.

RK Radnički 1964 – RK Priboj 29:21 (13:4)

Kragujevac: Hala „Jezero“. Gledalaca: 200
Sudije: Nikola Vasilijić, Predrag Zdravković
Sedmerci: Radnički 1 (1), Priboj 2 (2)
Isključenja: Radnički 8 min, Priboj 10 min

Radnički 1964: Bogićević, Blagojević, Milosavljević 5, Đukić 1, Stošić 3, Ristić, Dobrosavljević 2, Radivojević 1, Knežević 2, Simić, Stevanović 1, Radenović 1, Stanojev 7, Bogdanović 3, Jovanović (26 odbrana), Janićijević 1

Priboj: Španjević, Kuburović 1, Miković 4, Bajramović, Zuković, Kašerić, Milinković 6, Radović, Bojanić 6, Omerović 1, Đurović 1, Prijović, Cmiljanović 2

Igrač utakmice: Ognjen Jovanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter