0
Ostali sportovi

RAMPA: Kosovskim karatistima zabranjen ulazak u Srbiju!

Objavljeno: 09.05.18 u 10:10

Kancelarija Vlade Srbije objavila je da je sportistima sa Kosova iz Metohije koji su krenuli na Evropsko prvenstvo u kareteu u Novom Sadu, zabranjen ulazak u Srbiju.

Srbija je najavila da će biti dobar domaćin svim sportistima na predstojećem Evropskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu, ipak takmičari sa kosovskim obeležjima nisu dobrodošli.

Kako je navedeno, takmičari su pokušali u dve grupe i u dva različita termina da uđu u Srbiju na administrativnim prelazima, ali im je svima onemogućen prolaz.

– Obe delegacije su vraćene i time je pokušaj predstavnika Prištine da karate borilište pretvore u političku arenu sprečen doslednom primenom Sporazuma o zvaničnim posetama – stoji u saopštenju Vlade Srbije.

– Važno je istaći da se predstavnici karatista sa Kosova i Metohije juče nisu pojavili na ranije zakazanom sastanku sa predsednikom Evropske karate federacije, na kom je trebalo da se dogovore i pojasne detalji o načinu učešća i predstavljanja sportista iz naše južne pokrajine na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, što dovoljno govori da im je sport u drugom planu i ovoga puta – stoji u saopštenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter