1
Ostali sportovi

FOTO: Printscreen

PREOKRET: Karatisti iz lažne države Kosovo krenuli put Novog Sada, krši li se ustav Srbije? (FOTO)

Objavljeno: 09.05.18 u 17:44

Karatisti takozvane države Kosovo vraćeni su jutros sa administrativne granice nazad u Prištinu, ali će oni ipak danas krenuti put Novog Sada gde se održava Evropsko prvenstvo.

Preokret! Karatisti iz južne srpske pokrajine Kosova i Metohije učestvovaće na predstojećem kontinentalnom prvenstvu, ali pod zastavom Evropske karate federacije. Ekspedicija sa karatistima, rukovodstvom i novinarima, oko 17 sati ponovo je krenula za Novi Sad, ali sa opremom bez obeležja, odnosno u skladu sa pravilima koja je postavila Srbija kao organizator. Odluka je doneta posle razgovora između Evropske karate federacije, Karate saveza Srbije i Karate saveza takozvane države Kosovo.

EKF je izdao saopštenje u kome se Kosvo kao država ne pominje:

– Evropska karate federacija ulaže velike napore da obezbedi učešće svim karatistima na takmičenjima koje organizuje. Kada je u pitanju svečanost u Novom Sadu, Prvenstvo Evrope u karateu za seniore, radimo naporno na tome da svi takmičari iz Evrope učestvuju na turniru. Možemo da potvrdimo da su 52 od 53 nacionalne federacije prisutne na šampionatu, a činimo sve što možemo kako bismo omogućili da svi učestvuju. EKF se oduvek držao principa da svi naši turniri moraju da budu otvoreni i dostupni koliko god je to moguće, nastavićemo da insistiramo na učešću svih takmičara na našim događajima. Nadamo se da će Prvenstvo Evrope u karateu za seniore proći u najboljem mogućem redu i želimo da svi karatisti učestvuju na njemu – stoji u saopštenju.

Karatisti lažne države Kosovo su se oglasili putem Tvitera, tačnije slikom ispred autobusa.

0
0

1 Komentara

  1. Ко вас пустио и дао вам дозволу, нек прочита Лазареву клетву јер му је то судбина… пустио бих вас само уз пасош Србије и заставу Србије. Па ви како хоћете. Ал имамо ми издајнике који ће вас пустити, у то не сумњам

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter