0
Odbojka

SRBIN U PUNOM SJAJU: Peruđi titula prvaka Italije, Atanasijević MVP

Objavljeno: 06.05.18 u 21:00

Odbojkaši Peruđe osvojili i treći trofej u ovoj sezoni.

Peruđa predvođena srpskim reprezentativcima Aleksandrom Atanasijevićem i Markom Podraščaninom osvojila je prvu titulu šampiona Italije. Do istorijskog trofeja došla je trijumfom nad braniocem titule Lubeom sa 3-2 u seriji.

U odlučujućoj utakmici finala, Peruđa je slavila sa 3:0, po setovima 25:22, 25:23, 27:25. Bila je to ujedno najubedljivija pobeda u finalnoj seriji, pošto nijedna od prethodne četiri utakmice nije rešena u tri seta.

Peruđa i Lube su odigrali sjajnu seriju u kojoj je svaka od ekipa bila trijumfalna na svom terenu. Na kraju je Peruđa bila ta koja je opravdala ulogu favorita i potvrdila sjajnu formu koju je imala tokom cele sezone, pošto je bila prva na kraju regularnog dela sezone.

Junak trijumfa Peruđe u majstorici bio je Atanasijević, koji je utakmicu završio sa 17 poena i poneo je titulu najboljeg igrača finalne serije. Ivan Zajcev je dodao 10 poena, a Podraščanin pet.

Na drugoj strani se istakao Cvetan Sokolov sa 18 poena, dok je doskorašnji kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković postigao pet.

Peruđa je trijumfom u Seriji A takođe kompletirala ‘triplu krunu’ u Italiji, pošto je prethodno osvojila Superkup i Kup.

Sezona, međutim, nije gotova za Atanasijevića i njegove saigrače jer ih sledećeg vikenda čeka završnica Lige šampiona. Naredne nedelje Peruđa će u polufinalu elitnog takmičenja igrati sa aktuelnim šampionom Evrope Dinamom iz Kazanja u tom ruskom gradu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter