0
Ostali sportovi

BADMINTON: Održan turnir u Pančevu

Objavljeno: 06.05.18 u 20:29

Članovi Badminton kluba Zmajevi iz Kruševca obeležili su A turnir u Pančevu koji je u subotu, 5. maja 2018, organizovao Badminton kluba Dinamo, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sportskog saveza Pančeva, Grada Pančeva i Badminton savez Srbije, a uz svesrdnu podršku prijatelja BASS, kompanija “Tin Šped”, “Yonex”, “Koka Plus”, “Ledeni Kvas” i “Integraltechnic”.

Kruševljani su osvojili pet od šest A odličja koja su podeljena u sali Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”. U muškom singlu trijumfovao je Luka Milić koji je u kruševačkom finalu savladao Sergeja Lukića. Bronza u ovoj konkurenciji pripala je Andriji Doderu iz BK Beograd koji je u meču za taj plasman bio bolji od Nenada Miloševića iz BK Novi Sad. U, takođe kruševačkom, finalu ženskog singla iskusnija Marija Sudimac pobedila je Saru Lončar. U okršaju za treće mesto članica Zmajeva Nina Bogdanović savladala je svoju klupsku drugaricu Martu Bogdanović.

Pančevo je, pored A turnira, istog dana ugostio i najbolje “b-listaše” i “c-listaše”, koji su vojevali bitke u parskim konkurencijama. Braći Savi i Đorđu Stepanoviću iz BK Beograd pripalo je najsjanije odličje u muškom dublu B turnira – Pančevo 2018, na kojem su u ženskom dublu trijumfovale Polina Lindina i Jovana Vučetić iz BK Novi Sad. Vučetićeva je na ovom turniru prigrabila i zlato u mešovitom dublu u kojem je nastupila u tandemu sa Stefanom Mijatovićem iz BK Pančevo. Otac i sin, Igor i Vanja Kovač iz BK Banat (Zrenjanin), bili su bez premca u muškom dublu C turnira – Pančevo 2018, u ženskim dublovima trofej su osvojile Maša Aleksić i Miona Filipović iz BK Pančevo, dok su u mešovitim dublovima na vrh postolja stigli Vuk Vujadinović i Katarina Pomorišac iz BK Banat. Zanimljivo je da su se na postoljima B i C turnira, pored pomenutih Save i Đorđa Stepanovića i Igora i Vanje Bogdanovića, našla još dva porodična tandema. Tako su muž i žena Igor i Marija Kovač (osvojila i srebro u ženskom dublu u paru sa Katarinom Pomorišac) iz BK Banat osvojili srebro u mešovitom dublu, dok je u istoj konkurenciji bronza pripala bratu i sestri Vukašinu i Mariji Hinić iz BK Beograd.

– Izuzetno nam je zadovoljstvo i čast što smo, kao klub, bili organizatori jednog ovakvog nacionalnog turnira. Pored B i C tačmičara, ove godine u Pančevu smo ugostili i najbolje takmičare Srbije u konkurencijama žena i muškaraca A pojedinačno, a Pančevci su uživali u njihovim bravurama na terenu i u izuzetno zanimljivim mečevima. Želeli bismo da se zahvalimo Badminton savezu Srbije za izuzetnu podršku pri organizaciji turnira. Takođe, hvala Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“, Sportskom savezu Pančeva i prijateljima iz Grada Pančeva, bez kojih organizacija ovog turnira ne bi bila moguća. Nije bilo lako organizovati ovakav turnir, članovi našeg kluba su se potrudili da pripreme halu i organizuju sve kako bismo se pokazali kao dobri organizatori i domaćini. Nadamo se da su takmičari i publika zadovoljni i nadamo se da ćemo naredne godine zajedničkim snagama organizovati još bolji turnir, kazao je prvi čovek BK Dinamo Goran Jelesijević.

Inače, na turnirima u Pančevu učestvovalo je 60 takmičara i takmičarki iz devet klubova – BK Banat (Zrenjanin), BK Beograd, BK Dinamo (Pančevo), BK Fanatik (Vršac), BK Helianthus (Novi Sad), BK Novi Sad, BK Pančevo, Petrovački sportski klub i BK Zmajevi (Kruševac).

Medalje su osvojili – A turnir – Muškarci pojedinačno: Luka Milić (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Sergej Lukić (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Andrija Doder (BK Beograd); Žene pojedinačno: 1. Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Sara Lončar (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Nina Bogdanović (BK Zmajevi, Kruševac); B Turnir – Muški parovi: 1. Sava Stepanović / Đorđe Stepanović (BK Beograd), 2. Ognjen Krašna / Dejan Milošević (BK Dinamo, Pančevo), 3. Stanislav Dimitrijević (BK Fanatik, Vršac) / Goran Jelesijević (BK Dinamo, Pančevo); Ženski parovi: 1. Polina Lindina / Jovana Vučetić (BK Novi Sad), 2. Marta Bogdanović (BK Zmajevi, Kruševac) / Kristina Jovin (BK Novi Sad), 3. Mara Batar (BK Beograd) / Marija Samardžija (BK Dinamo, Pančevo); Mešoviti parovi: 1. Stefan Mijatović (BK Pančevo) / Jovana Vučetić (BK Novi Sad), 2. Đorđe Stepanović / Đurđija Purić (BK Beograd), 3. Dejan Milošević (BK Dinamo, Pančevo) / Polina Lindina (BK Novi Sad); C turnir – Muški parovi: 1. Igor Kovač / Vanja Kovač (BK Banat, Zrenjanin), 2. Bane Vodeničar / Vuk Vujadinović (BK Banat, Zrenjanin), 3. Goran Lazarević / Marko Vasić (Petrovački sportski klub); Ženski parovi: 1. Maša Aleksić / Miona Filipović (BK Pančevo), 2. Milica Kovač / Katarina Pomorišac (BK Banat, Zrenjanin), 3. Jasmina Milošević / Maja Serdar (BK Dinamo, Pančevo); Mešoviti parovi: 1. Vuk Vujadinović / Katarina Pomorišac (BK Banat, Zrenjanin), 2. Igor Kovač / Milica Kovač (BK Banat, Zrenjanin), 3. Vukašin Hinić / Marija Hinić (BK Beograd), Sava Stepanović / Hristina Krstić (BK Beograd).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter