0
Ostali sportovi

VESLANJE: Srbija dobila šampione u malim čamcima (FOTO)

Objavljeno: 03.05.18 u 10:35

U sredu, 2. maja 2018, na Regatnoj stazi na Savskom jezeru održano Prvenstvo Srbije u malim čamcima. Visoka klasa skifa i dvojca za seniore, poznat dvojac za juniore za EP u Francuskoj, trijumf kadetkinje u skifu za junorke. Crvena zvezda najuspešnija u ukupnom skoru, slede Partizan i Galeb.

Prvenstvo Srbije u malim čamcima imalo je u sredu, 2. maja 2018, svoju premijeru na Regatnoj stazi na Savskom jezeru. Na Šampionatu, koji je okupio predstavnike 12 klubova, nastupilo je 57 čamaca u skifu i dvojcu u dve uzrasne kategorije – seniori i juniori. U skifu za seniore trijumfovao je Marko Marjanović iz Partizana (rezultat u finalu 7:46.66), a u dvojcu za seniore Miloš Vasić i Igor Đerić iz istog kluba (7:31.55). U skifu za seniorke bez premca je bila Jovana Arsić iz Crvene zvezde (9:17.31), koja je sa svojom klupskom drugaricom Natašom Zarić osvojila najsjajnije odličje i u dvojcu za seniorke (8:46.79).

Marko Torbica iz Smedereva prigrabio je zlatno odličje u skifu za juniore (8:01.88), dok su Marko Prodanović i Todor Stanković iz Galeba bili najuspšeniji u konkurenciji dvojaca za juniore (7:36.99). U skifu za juniorke slavila je Maša Bugarski iz Partizana (9:35.08), a u dvojcu za juniorke Minja Vizi i Iva Lazić iz Crvene zvezde (9:08.46). U ukupnom skoru najupešnija je bila Crvena zvezda čiji su članovi osvojili tri zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Sa tri zlatne, jednom srebrnom i tri bronzane Partizanu je pripalo drugo mesto u ukupnom skoru, dok je Galeb zauzeo treće mesto sa skorom jedno zlato, jedno i po srebro i jedna bronza.

– Prvenstvo Srbije u malim čamcima uvedeno je od ove godine i imalo je uspešnu premijeru, pre svega zbog činjenice da je okupilo veliki broj seniora i juniora. Naročito smo zadovoljni podatkom da je na ovom šampionatu nastupio veliki broj juniorki u skifu što je odlična stvar za žensko veslanje. Uslovi na stazi su bili teški budući da u Beogradu i dalje duva Košava, ali bez obzira na to regata je uspešno privedena kraju. Što se rezultata tiče Marko Marjanović u skifu za seniore i dvojac za seniore, doduše, u iznuđenom sastavu Miloš Vasić, Igor Đerić, potvrdili su visoku klasu. Sjajan rezultat postigao je u juniorski dvojac Marko Prodanović, Todor Stanković koji je ubedljivom pobedom obezbedio sebi mesto na Evropskom prvenstvu za juniore u Francuskoj kroz četiri nedelje.

– Ozbiljan kandidat za ovo takmičenje posle šampionata na Adi Ciganliji postao je i Marko Torbica koji je pobedio u skifu za juniore. Ipak, konačan spisak putnika za Gravelin 26. i 27. maja biće poznat posle Beogradske internacionalna regate – Trofeja Beograda koja će biti poslednja izborna regata za šampionat Starog kontinenta za juniore. Sjajan rezultat na Savskom jezeru u sredu postigla je i Maša Bugarski koja je kao kadetkinja pobedila u skifu za juniorke dokazavši da se radi o izuzetno velikom talentu srpskog veslanja – kazao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter