0
Američki fudbal

Foto: Ugljevarević (SBB Vukovi)

AMERIČKI FUDBAL: Vukovi čekaju Mamute

Objavljeno: 30.04.18 u 10:40

Utakmica 1. kola između SBB Vukova i Mamutsa odigraće se u odloženom terminu 1. maja, na stadionu FK BASK u Beogradu.

Mnogi će reći — pobednik je već poznat. Iskusni Vukovi domaćini su ekipi iz Kikinde koja još uvek traži svoju priliku da pokaže da joj je mesto u prvoj ligi. Nakon dva poraza, od Plavih zmajeva i Indiansa, pred sobom imaju pravog gorostasa, koji će igračima biti pravi izazov. Da će u tom susretu Mamuti biti autsajderi, potvrdio je za sajt SAAF Branislav Fekete, trener i kvoterbek Kikinđana, ali…

— Njihova pobeda protiv ekipe iz Bora nam je pokazala koliko su ozbiljan i uigran tim. Moja ekipa ne ide s belom zastavom, idemo da pokažemo šta znamo. Pošto je praznik, nadam se da će biti dosta publike na tribinama — kratko je izjavio Fekete.

Mladi defanzivni bek Vukova Tiodor Grujović ukazuje da je bez obzira na okolnosti, bez obzira na to protiv koga se igra i kakav je skor protivnika, svaka utakmica važna.

— Priprema za svaku utakmicu je ista. Timska atmosfera je na nivou i imamo jake treninge. Ne sumnjam u našu pobedu, ali takođe i ne očekujem da će Mamuti igrati mlako. Pružiće nam jak otpor sigurno. Oni imaju mladu ekipu bez mnogo izmena, ali to ne znači da ne igraju dobar fudbal. Verujem da će domaća publuka moći da uživa u dobrom fudbalu „na obe strane lopte” — kazao je Grujović.

Iskusni tajt-end Beograđana Vojin Milić dodao je njegova ekipa ima motiva, bez obzira što za protivnika imaju kolektiv koji je debitant i bez pobede.

— Mamuti su protiv Zmajeva pokazali da poseduju kvalitet prvoligaša. U napadu imaju dosta iskusnih igrača i naša odbrana je spremna da njihov napad zaustavi. Skautiranjem njihovih utakmica uvideli smo gde su im mane i gde treba napasti — ocenio je Milić, izražavajući očekivanje da će meč krasiti mnogo poena.

Kako je već naznačeno, utakmica je zakazana za 1. maj sa početkom u 15 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter