1
Ostali sportovi

FOTO: BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE

SRBIJA CENTAR SVETA: U našu zemlju dolazi 180 boksera iz 20 zemalja, zagarantovani spektakl

Objavljeno: 24.04.18 u 14:34

‘Beogradski pobednik’, međunarodni boks turnir duge tradicije, od 25. do 28. aprila održaće se po 56. put, sada pod nazivom Memorijal ‘Branko Pešić’.

Sve je spremno za spektakl u hali Pinki u Zemunu koji će okupiti više od 180 uspešnih boksera iz 20 zemalja.

U ringu Pinkija biće predstavnici Brazila, Indije, Škotske, Alžira, Moldavije, Makedonije, Poljske, Češke, Slovačke, Nemačke, Francuske, Belgije, Grčke, Izraela, Koreje… Dolazak reprezentacija rezervisan je za 24. april, borbe počinju dan kasnije, a veliko finale je 28. aprila od 19 časova. Glavni pokrovitelj ove manifestacije je Grad Beograd, a generalni sponzor je Telekom Srbija.

Turnir je svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji i u poslednjih 10 godina Svetska (AIBA) i Evropska (EUBC) bokserska federacija proglašavala ga je za najbolje organizovan turnir.

– Beogradski pobednik od ove godine nosi naziv po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom obožavaocu boksa i najpoznatijem gradonačelniku Beograda u istoriji – Branku Pešiću, istakao je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, i najavio spektakl u zemunskoj hali, hramu borilačkih sportova.

Naši bokserski reprezentativci spremni su za izazove koje će im priprediti ‘Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik’, što su i istakli na promo treningu koji je održan u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu. Među najvećim zvezdama je svakako Sandro Poletan aktuelni šampion Zlatne rukavice, koju je osvojio u beogradskoj Štark Areni novembra 2017.

– Očekujemo odlične borbe i daćemo sve od sebe ne samo da izađemo kao pobednici, već i da svim ljubiteljima ove plemenite veštine priuštimo borbe koje će dugo dugo pamtiti, jedan pravi praznik boksa. Svi smo vredno radili, spremni smo i jedva čekamo da krenu prve borbe, rekao je Poletan.

Na turniru mogu nastupati takmičari u uzrastu elita u svim težinskim kategorijama, a po prvi put i žene u svim težinskim kategorijama. Posebna atrakcija biće ženski boks koji se nakon pola veka vraća na scenu kada je u pitanju međunarodni turnir „Beogradski pobednik“. Veliku pažnju izaziva i sa nestrpljenjem se čeka izlazak u rign višestruke šampionke Srbije Nine Radovanović, 17. na svetskoj rang listi i vlasnice četiri šampionska pojasa, koja će se takmičiti u bantam kategoriji.

Najpoznatiji osvajači takmičenja „Beogradski pobednik“ su: Svetomir Belić, Zvonko Vujinin, Tadija Kačar, Aziz Salihu, Sreten Mirković, Plamen Jankov, Dragomir Vujković, Ante Josipović, Ivan Ribać.

Pozivamo publiku, sve ljubitelje boksa, kao i predstavnike sedme sile da dođu, podrže naše reprezentativce i uživaju u čarima ovog sporta.

0
0

1 Komentara

  1. Надам се да неће бити каквих скандала попут тога да рецимо учествује и тзв Косово а да се то сазна 2 дана прије турнира

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter