0
Odbojka

PERUĐA GAZI: Anastasijević vodi ka tituli

Objavljeno: 23.04.18 u 12:05

Odbojkaši Peruđe poveli su 1-0 u finalnoj seriji italijanskog prvenstva protiv Lubea, a još jednu sjajnu partiju prikazao je srpski reprezentativac Aleksandar Atanasijević.

Pored Atanasijevića zapažen je bio i drugi srpski odbojkaš iz redova Peruđe Marko Podraščanin.

Peruđa je na startu borbe za titulu slavila sa 3:1, po setovima 25:21, 22:25, 25:18, 25:23, posle jednog sata i 57 minuta igre.

Atanasijević je u jednoj od najvažnijih utakmica sezone nastavio sa odličnom igrom i bio je junak pobede Peruđe sa 20 poena. Aron Rasel je dodao 12, jedan više od Ivana Zajceva, dok je Podraščanin utakmicu završio sa šest poena.

Na drugoj strani, odličan je bio Osmani Huantorena sa 22 poena, dok je Cvetan Sokolov imao 19. Doskorašnji kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković upisao je dva poena.

Finalna serija se nastavlja u sredu u Ćivitanovi, a treća utakmica se igra u subotu u Peruđu. Šampion će postati ekipa koja prva dođe do tri trijumfa.

Peruđa se bori za istorijsku, prvu titulu šampiona Italije, pošto je prethodno dva puta bila vicešampion – 2014. i 2016. godine. Lube je, s druge strane, aktuelni šampion.

Obe ekipe posle finala Serije A čeka i završnica Lige šampiona u Kazanju. Peruđa se u polufinalu sastaje sa braniocem titule i domaćinom finalnog turnira Dinamom, dok će rival Lubea biti Zaksa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter