0
Atletika

FOTO: STARSPORT

OBORENI NOVI REKORDI: Kristijan Stošić pobednik 31. Beogradskog maratona (FOTO)

Objavljeno: 21.04.18 u 13:31

Srpski atletičar Kristijan Stošić pobedio je danas na 31. Beogradskom maratonu.

Stošić je pobedio rezultatom dva sata, 45 minuta i 23 sekunde. Drugo mesto zauzeo je srpski atletičar Miloš Dajević sa 2:51,34, a treći je bio takodje srpski atletičar Nenad Milosavljević sa 2:51,38.

Makedonski atletičar Dario Ivanovski pobedio je danas u polumaratonu na 31. Beogradskom maratonu, uz novi rekord staze. Ivanovski je pobedio rezultatom sat, osam minuta i tri sekunde, što je rekord staze.

– Super je, očekivao sam da istrčim ovakav rezultat, spremao sam se za to. Svi znaju kakva je staza u poslednja tri ili četiri kilometra, ali zadovoljan sam rezultatom. Očekivao sam vetar, ali nije ga bilo. Naglo je otoplilo, ali kada je teško, definitivno sam najjači – rekao je Ivanovski posle trke.

Drugo mesto zauzeo je domaći takmičar Miloš Segedi rezultatom 1:12,33. Treći kroz cilj prošao je Miloš Rančić iz Makedonije rezultatom 1:12,41.

Hrvatska atletičarka Matea Matošević pobedila je danas u polumaratonskoj trci na 31. Beogradskom maratonu. Matošević je pobedila rezultatom sat, 18 minuta i 47 sekundi.

Drugo mesto zauzela je Lucia Kimani iz Bosne i Hercegovine sa 1:21,04, dok je treća bila domaća takmičarka Nevena Jovanovć rezultatom 1:22,36.

Beogradski maraton, 31. po redu, počeo je danas u 10 časova, uz rekordan broj učesnika iz 72 zemlje.

Maratonska i polumaratonska trka, u kojima je učestvovalo oko 7.300 trkača počeli su ispred crkve Svetog Marka, dok Trka zadovoljstva na pet kilometara, u kojoj je učestvovalo više od 20.000 rekreativaca, medju kojima i selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, počela je nešto kasnije.

Znak za početak trke dali su promoter, nekadašnji najbrži martonac sveta Halid Hanuči, zamenik gradonačelnika Andrija Mladenović i direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Hanuči je pre početka rekao da je impresioniran atmosferom i brojem ljudi, a maratoncima je savetovao da se često hidriraju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter