0
U pripremi

VESELINOVIĆ: Energija i zajedništvo za dobar rezultat (VIDEO)

Objavljeno: 13.04.18 u 13:32

Šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović izjavio je da od svojih igrača očekuje da na utakmici protiv Napretka u Kruševcu prikažu dobru energiju i zajedništvo, te da veruje da će to doneti dobar rezultat crveno-belima.

Posle 30 odigranih kola u Superligi Srbije, ovog vikenda počinje takmičenje u plej ofu srpskog prvenstva. U prvom kolu, fudbalere Vojvodine očekuje gostovanje Napretku u Kruševcu, od koga su nedavno na gostovanju bili poraženi minimalnim rezultatom 1:0 (1:0).

Ta činjenica, kao i podatak da je Napredak ove sezone pobedio sve timove iz gornjeg dela tabele, upozoravaju crveno-bele pred ovaj meč, ali novi šef stručnog štaba “stare dame” Aleksandar Veselinović smatra da će Voša umeti da se suprotstavi neugodnom domaćinu.

– Ulazimo u samu završnicu prvenstva, u kojoj svaku ekipu očekuje sedam veoma zahtevnih utakmica, a iz nekoliko razloga smatram da naša liga odavno nije bila ovako interesantna. Postoji nekoliko timova koji igraju veoma kvalitetno i pretenduju na izlazak u Evropu, pa je vrlo neizvesno prognozirati ishode mečeva koji predstoje. Nas očekuje utakmica u Kruševcu, protiv ekipe koja je ove sezone pobedila sve timove iz gornjeg dela tabele i, po mom mišljenju, igra najstabilnije u drugom delu sezone. Zimus su napravili veoma dobru selekciju iskusnih igrača, a predvodi ih prekaljeni stručnjak. O njemu ne bih trošio reči, sem što ću reći da imam ogromno poštovanje prema svemu što je uradio u svojoj fudbalskoj karijeri. No, mi smo rešeni da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu i pohvalio bih momke za to što su vrlo motivisano trenirali ove nedelje. Imamo obavezu da damo svoj maksimum, a videćemo šta će nam to doneti na kraju meča – kaže Veselinović.

Zbog žutih kartona, Vojvodina će u Kruševcu biti oslabljena neigranjem desnog beka Ivana Lakićevića (24) i veziste Marka Vukasovića (27).

– U ovom momentu, članovi stručnog štaba i ja imamo određenu ideju o tome kako treba da nastupimo u Kruševcu, ali neke stvari ćemo finalizirati tek posle današnjeg i sutrašnjeg treninga. U svakom slučaju, od svih momaka koji budu bili na terenu, ali i onih na klupi, očekujem da jednom dobrom energijom i zajedništvom doprinesu dobrom rezultatu – naglašava Veselinović.

Do kraja sezone, Vojvodina će na svom terenu odigrati još samo tri utakmice, a u njima će dočekati Spartak, Partizan i Crvenu zvezdu.

– Ne bih da zvuči kao demagogija, ali kad igrate protiv tako kvalitetnih timova, zaista nema neke velike razlike u tome da li igrate kod kuće ili na strani, pod uslovom da je ekipa mentalno dobro pripremljena za meč. Na takvim utakmicama, svaki mali kiks može da utiče na rezultat. Lično, smatram da nema dobrog i lošeg rasporeda, jer svakako morate igrati sa svima i od toga ne možete pobeći. Važno je to da mi budemo maksimalno usredsređeni na svaku prvu narednu utakmicu, pa ćemo videti gde će nas to dovesti. Velikih reči svi treba da se manemo – kaže Veselinović.

On smatra da ekipe u plej ofu neće igrati opreznije i zatvorenije u odnosu na način na koji su igrale pre plej ofa.

– Teško je menjati način i opredeljenje u igri, iako rezultati mogu da utiču na to. Međutim, ako uđete u kalkulacije, ulazite u jednu negativnu fazu. Smatram da opredeljenje svih ekipa treba da bude težnja ka pobedi, jer tako imate mnogo veće šanse da ostvarite svoj cilj. Ako igrate oprezno i čekate, sebe stavljate u podređen položaj – rekao je Veselinović.

Ove sezone, igra Vojvodine mnogo zavisi i od partija koje pruža kapiten Dušan Jovančić (27), koji je nesumnjivo glavni igrač crveno-belih na sredini terena.

– Sigurno nas očekuje teška utakmica. Napredak je odlična ekipa, koja je pogotovo nezgodna na svom stadionu. Međutim, sada počinje najvažniji deo sezone i verujemo da možemo da nadoknadimo zaostatak koji imamo, a koji nije veliki. Osim Crvene zvezde i Partizana, koji su se odlepili, sve ostale ekipe su u rasponu od tri-četiri boda, pa će biti veoma neizvesno i maltene u svakom kolu će se igrati derbi. Nadam se da ćemo već od prvog kola u Kruševcu početi sa dobrim rezultatima i partijama, kako bismo se približili tom trećem mestu – ističe Jovančić.

Za njega, kao i za ostale njegove saigrače, Aleksandar Veselinović je već šesti trener ove sezone, pošto su pre njega funkciju šefa stručnog štaba obavljali Radoslav Batak, Nenad Vanić, Vladimir Buač i Ilija Stolica, a na nekim utakmicama, ekipu je privremeno vodio i Zoran Vasiljević.

– Nije lako kada se često menjaju treneri, ali ne možemo da dozvolimo da to utiče na nas. Imamo sreću da je Stolica bio odličan trener, baš kao što je i novi šef, tako da to ne može ništa loše da donese. Kad dođe novi trener, igrači moraju što pre da se prilagode na njegove zahteve i smatram da tu neće biti nekih većih problema. Atmosfera u ekipi je dobra već duže vreme i među nama vladaju dobri međuljudski odnosi – rekao je Jovančić.

Meč između Napretka i Vojvodine igra se u nedelju na stadionu “Mladost” u Kruševcu, sa početkom u 16 časova, uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport.

(Izvor: youtube / Fk Vojvodina)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter