0
Ostali sportovi

RAGBI: Bogat vikend je pred nama

Objavljeno: 12.04.18 u 15:54

Ovog vikenda nastavlja se borba na srpskim ragbi terenima u čak tri različita takmičenja, a najveće uzbuđenje očekuje se kao i uvek u A grupi prvenstva Srbije. Iznenađujeće uzbudljivo što se rezultatskog dela tiče bi moglo da bude i u Kupu Srbije, dok nas u Balkan Super Ligi očekuje istorijski duel u Nišu.

Crvenoj zvezdi posle tesne pobede u derbiju na megdan dolazi Radnički sa Novog Beograda u nedelju od 18h na Adi Ciganliji. Crveno-beli su u poslednje vreme imali poteškoća da posle velikih pobeda ponove dobru igru tako da će susret na Adi biti odličan test za obe ekipe u kojoj Radnički traži prvu prvenstvenu pobedu u novoj sezoni i ovaj susret je očekivana poslastica za sve pristalice crveno-belih koji sve više pokazajuju interesovanje za ragbi, upravo zbog neizvesnosti i prave borbe do poslednjeg daha na terenu.

U Kupu Srbije debituje ekipa Crvenog kengura (B tim Crvene zvezde) i niko ne može da pretpostavi šta mogu da očekuju domaći Gepardi iz Leskovca, dok pomenuti duel u Balkan Super Ligi ne postavlja mnogo pitanja ali je izuzetno značajan jer prvi put u ovom takmičenju nastupa jedna ekipa iz Albanije. Radnički iz Niša dočekuje Tiranu što je ogroman korak za razvoj ovog sporta na Balkanu, posle uvođenja ekipa iz Bugarske i Turske. Ovaj meč je na programu od 15h na pomoćnom terenu stadiona Čair.

Vredan pomena je svakako i nastup ragbi kluba Dorćol na turniru Roterdam 9s, na kome će učestvovati i igrač Crvene zvezde Monte Gadis kao promotivno lice turnira. Monte će nastupati za ekipu Amsterdam Kobri i tako u jednom vikendu odigrati dve utakmice na različitim krajevima Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter