0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

ISKORISTILI DOMAĆI TEREN: Hrvati osvojili Evropa kup

Objavljeno: 08.04.18 u 23:48

Vaterpolisti Hrvatske okitili su se zlatnom medaljom na Evropa kupu, pošto su u finalu u Rijeci savladali Španiju sa 12:9 (2:1, 4:4, 3:1, 3:3).

Novoformirano takmičenje LEN-a Srbija neće po dobrom pamtiti, ali Hrvati zasigurno hoće. ‘Delfini’ su ostali bez medalje posle poraza od domaćina juče u polufinalu i danas od Italije u borbi za treće mesto, a ‘barakude’ su stigli čak do zlata.

U finalu je pala ‘crvena furija’ koja se držala u prvom poluvremenu i parirala favorizovanom domaćinu. Videli smo veoma efikasnu drugu četvrtinu u kojoj su Španci pokazali da se neće lako predati.

Ipak, već u trećoj su Hrvati stvorili velikih tri gola prednosti i do kraja ih više nisu ispuštali, iako se dosta ‘pucalo’ i pogađalo u poslednjih osam minuta.

Na kraju je Fatović odveo ‘kockaste’ do trofeja sa čak šest datih golova u finalu, dok se kod Španaca istakao Munariz sa tri pogotka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter