0
Ostali sportovi

EVROPA KUP: Velika, velika šteta – Srbija igrala pametno, pa joj se desio veliki pad i poraz

Objavljeno: 07.04.18 u 20:23

Vaterpolo selekcija Hrvatske je po treći vezani put porazila našu reprezentaciju.

Veliki pad u poslednjem padu vaterpolista Srbije, uz nekoliko spornih odluka arbitara što je bilo dovoljno za poraz od 8:7.

Drastična promena igre u prvom i drugom delu meča na Evropa kupu, pripremnom turniru za Evropsko prvenstvo na kojem selekcije nisu u svojim najjačim sastavima. Međutim, to ne može biti izgovor našim vaterpolistima koji su u prva dva perioda sjajno u odbrani kontrolisali Hrvate, da bi potpuno bili neprepoznatljivi u ostatku utakmice.

Srbija je na startu povela nakon sjajnog udarca Filipa Filipovića, da bi Maro Joković doneo izjednačenje i ujedno jedini gol Hrvatima u prvom poluvremenu. Za to je najviše zaslužan golman naše selekcije, Gojko Pijetlović koji je branio sjajno. Filipović je postigao još jedan gol, pa potom i Duško Pijetlović za 3:1 posle prvih osam minuta. Jedini gol u drugoj deonici postigao je Dušan Mandić te se u tim momentima činilo da bi Srbija lako mogla do pobede.

Međutim, Hrvati su zaista bili bolji nakon pauze i zasluženo slavili.

Na oko minut i po do kraja je hrvatska povela golom mladog Fatovića koji je bio jedan od najboljih danas sa 8:7 što je bio i konačan ishod ovog duela.

Srbija će se na kraju takmičenja sutra najverovatnije sa Italijom nadmetati za bronzu, dok bi trebalo da za zlato meč igraju Španci i Hrvati od 20.30 sutra.

SRBIJA – HRVATSKA 7:8
/3:1, 1:0, 1:3, 2:4/

SRBIJA: Filipović 3, Pijetlović 2, Ćuk, Mandić

HRVATSKA: Fatović 3, Vukićević 2, Lončar, Joković, Vrlić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter