0
Intervju

FOTO: HOTSPORT

HOTSPORT INTERVJU – PRLJAVI INSPEKTOR BLAŽA: Ekskluzivna najava koja će bez dileme oduševiti navijače širom Srbije!

Objavljeno: 31.03.18 u 15:11

Prljavi Inspektor Blaža je bez dileme jedan od najživopisnijih i najzanimljivijih sagovornika ne samo kada je muzika u pitanju, što je više puta dokazao, pa smo bez previše razmišljanja odlučili da ga ponovo pozovemo na intervju tokom kog smo porazgovarali o svemu što prati naš sport. Na naše zadovoljstvo, Blaža je, iako nenaviknut na tako rane razgovore, prihvatio.

I počelo je, što bi se reklo, bombastično:

Tekst je gotov, melodija je gotova, sad smo u potrazi za nekim ko bi nam pomogao u realizaciji snimanja ove pesme, i nadamo se da će se pojaviti neko, otkrio nam je Blaža na samom početku razgovora, upitan da li će i ovog puta, posle legendarnih „Allez Allez“ i „Allez Srbija“, naša fudbalska reprezentacija dobiti pesmu koja će ih pratiti na Mondijalu u Rusiji.

Na molbu da nam što decidnije potvrdi ovu najavu, Blaža je jednostavno rekao:

Tako je.

Potom je pojasnio…

Počelo je 1998. godine pred Svetsko prvenstvo u Francuskoj, sastav je tada bio fantasitčan – Piksi, Dejo, ta ekipa, ali nažalost jedna prečka nas je tada sprečila da odemo u četvrtfinale… To smo ponovili i pred šampionat u Južnoj Africi 2010. Ponovo je bio odličan tim, igrao je i Nemanja Vidić, a svi znamo da jedan je Nemanja Vidić. Ipak, i tu se dogodio „kolaps“, uprkos pobedi nad Nemačkom. Izgubili smo od Gane 1:0, a posle i ona utakmica sa Australijom, kad nam je i remi odgovarao… Imali smo šansu, ali i tu se raspalo, ne znamo šta, da li menadžeri, ili je neko bušio… Ali, idemo dalje.

 U prošlom razgovoru rekao si da bi veliki problem za nastanak ove pesme mogla da bude smena selektora Muslina. Kako ste to rešili?

Pre nekih 15 godina, nešto više, ja sam za jedan dokumentarac o njemu napravio pesmu „Jedan je Slavoljub Muslin“. Da je ostao, verovatno bismo je pusitli u pravo vreme pred Prvenstvo. Sad nema svrhe, sem ako opet bude neki fijasko, pa bude „Eto, jesmo vam rekli, da je bio Muslin, bilo bi drugačije“.

FOTO: HOTSPORT

  Spominjao si Novaka kao najvećeg šoumena kog si upoznao. Kako bi prokomentarisao njegovo sadašnje stanje, formu?

Sad je u fazi „hipi pokreta“, ’68, ’69… Kad izniveliše taj „hipi“ deo u kom se, verujem sa razlogom, nalazi, a pri tom i sredi povredu, verujem da ćemo dobiti starog Novaka bar na dve-tri godine.

Na red je potom došla i košarka…

Momci su predvođeni Saletom Đorđevićem napravili jedan sjajan rezultat, došli u okrnjenom sastavu do finala i „na jednu loptu“ izgubili od Slovenije… O njima stvarno sve najbolje.

Upitan za partije košarkaša u NBA ligi, otkrio je da ne prati utakmice dikretno, ali…

Pogledam u novinama. Gledao sam kad su Peđa Stojaković i Vlade Divac igrali, tad sam i zavšio sa praćenjem NBA lige. Iskreno, mnogo mi je bliža evropska košarka po energiji u evropskim ligama, i ne propuštam utakmice. NBA samo po navici od ranije. 

 Šta se promenilo u odnosu na tada?

Sve je tamo šou biznis… Nije ni čudo što Jokić, inače fenomenalno duhovit i pametan momak, odskače. Ne samo na terenu, već su mu i izjave posle utakmica pokazatelj da je odlično shvatio suštinu NBA lige. Recimo, Teodosiću još uvek nešto nedostaje tamo. 

Otkrio nam je Blaža i ko je od košarkaša iz generacije Vlade Divca, Stojakovića, Đorđevića, Paspalja posebno duhovit:

Cela ta generacija je skup sjajnih zabavljača, i mislim da bi svako od njih napravio karijeru u medijima, na TV ili radiju, i siguran sam da su dobijali ponude, pre svih Vlade Divac, ali oni su pametni, shvatili su da je sport njihova suština.

 Divac je poznat između ostalog i kao čovek koji je skočio sa bine tokom koncerta Red Hot Čili Pepersa u publiku…

FOTO: HOTSPORT

– Da, imao sam i ja jedan „susret“ sa njim. Bio je u nekoj nabavci valjda na pijaci, i ja ga video na nekom semaforu, počeo da mu pevam „Vlade Divac“ od Dece Loših Muzičara. On me pitao „Hoćeš paradajz ili jabuku?“ Ja rekoh „Paradajz“. On mi bacio paradajz, ja sav srećan otišao kući, rekao ženi „Vidi, znaš ko mi bacio paradajz?“ Ona me pita „Ko“?, A ja kažem – „Vlade Divac!“. Njen odgovor – „Pa šta?“. Žene ne shvataju tu našu ljubav prema sportu, rekao je Blaža kroz šalu i uz smeh.

A potom je otkrio da to nije jedina situacija da ga je neko „gađao“ nečim:

– Paradajza na sreću na koncertima nije bilo, ali jeste na dobim svirkama bilo i brushaltera, i gaćica… Na Kalemegdanu je neko bacio tange prošle godine na binu, ja sam uzeo i pitao publiku „Šta je ovde napred, a šta nazad“, pošto je toliko tanko… Isto tako je moja mama rekla, kad je našla kod nas u kući tange. Naravno, nisu bile moje!

 A da li ti se desilo nekad da neki sportista izađe na binu i uradi nešto slično poput Vlade na Pepersima?

– Izlazio je Dule Savić, on je bio specijalni gost u SKC-u. To su za izvođače veliki momenti… U Americi recimo nije čudno da se sportista pojavi na nastupu neke rok ili pop grupe, kod nas je to bilo retko. Ja mislim da na prste može da se izbroji, a jedan od njih je taj iz 2000. u SKCu, kad je Dule izašao, i teško je objasniti tu emociju. Ni Dule nije mogao da suzdrži emocije, jedva smo uspeli da umirimo i publiku. A i na Bir festu bila jeTatjana Jelača.

 Šta je tebi ostalo urezano u srećanje kao taj Duletov „suvi list“ Arsenalu?

– Prvi veliki momenat je Karasijev gol 1974, na SP u Nemačkoj, pa Dalipagićevi koševi na Olimpijskim igrama u Moskvi, kad je zatrpavao i Ruse i Italijane, pa svakako gol Pančeva u Bariju protiv Olimpika, Đorđevićevih devet trojki Litvaniji 1995, i svaku bih mogao da pokažem odakle je šutirao, tri godine kasnije SP u košarci, kada smo dobili Ruse u finalu, pa Indijanapolis, svaka utakmica, svaki potez, svaka nijansa, posebno u završnici je bilo odlučujuće… recimo, onaj šut Bodirogin protiv Argentine u finalu kad smo ih stigli, recimo da bih njega izdvojio.

FOTO: HOTSPORT

 

Šta očekuješ od Svetskog prvenstva?

Svaki pravi Srbin očekuje finale! Haha… Šalim se. Meni je najdraži deo Svetskih prvenstava atmosfera, to što ljudi u svim krajevima Srbije dišu kao jedan dok gledaju utakmice, pogotovo naši kad igraju. I to jedinstvo je ono što nas, bar u tim trenucima, čini pravim nebeskim narodom.

I za kraj, šta bi poručio reprezentativcima pred Svetsko prvenstvo?

Samo hrabri mogu sve
Uvek toga seti se
Kada padneš dole
I kada rane bole
Ustani i bori se!

HUMANITARNI TIKET

Prljavi Inspektor Blaža je na kraju intervjua napravio humanitarni tiket u saradnji sa našim sponzorom, kladionicom MaxBet. Ako tiket prođe, on i kladionica MaxBet će dobitak darovati Specijalnoj osnovnoj školi „Anton Skala“. 

Evo tiketa koji je u MaxBet kladionici odigrao Inspektor Blaža:


 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter