11
Ostali sportovi

UŽASNE VESTI ZA CRNO-BELE: Partizan pred gašenjem!

Objavljeno: 25.03.18 u 10:21

Poprilično apokaliptične najave stižu iz tabora crno-belih…

Nekoliko dana pošto je u opštini Voždovac doneta odluka prema kojoj Partizan može jedino da bude zakupac bazena „Banjica“, kojom sad upravlja USC „Voždovac“, čelnici Partizana su se našli u izuzetno teškoj situaciji.

Oni su bazen na Banjici dobili na trajno upravljanje 1992. godine od strane Izvršnog odbora Opštine Savski Venac, što je sada promenjeno.

Partizan neće potpisati taj blanko ugovor, jer sebe smatra vlasnikom. Naime, Viši privredni sud u Beogradu, još davne 1994.godine, doneo je rešenje da se SRC „Banjica“ sa svom imovinom izbriše iz registra i da se to prenese na naš klub, tako da smo mi preuzeli imovinu, prava i obaveze, rekla je Tatjana Rakas, genearlni direktor Partizana, a prenosi B92 izjavu datu Večernjim novostima.

Kako napominje, poslali su pismo Vaterpolo savezu Srbije, Ministarstvu za omladinu i sport…

Mi na ovaj način gubimo zakupce, prihode, ugrožena nam je egzistencija. Mi dobijamo rešenje za porez, opomene da ispunimo obaveze, koje ne možemo da ispunimo, jer smo veoma siromašan klub. Sve što zaradimo ide na grejanje i osnovno funkcionisanje. Imamo 250 do 350 dece i nije beznačajno gda će ta deca da treniraju, dodala je ona.

U svojoj istoriji, Partizan je osvojio sedam titula šampiona Evrope, Kup kupova, LEN kup, dva puta Superkup Evrope, Mediteranski kup, kao i 28 titula šampiona Srbije i Jugoslavije, uz 26 trofeja namenjenih pobedniku kupa.

 

 

0
0

11 Komentara

  1. @Srbi Smo
    A ti da malo pratis sport video bi da je Becaj tada pokupio uglevnom igrace iz Partizana lil bivse Partizanove igrace kao i Zvezda kada je bila prvak evrope u vaterpolu.Beocin i Hemofaar opet su se zasnivali na igracima koji uglavnom nisu uspeli u Partizanu , Buducnosti pa i Vojvodini . Vojvodina u odbojci je imala dobre timove ali jednu izuzetnu generaciju sa bracom Grbic ali takodje pogledaj ko je igrao tada u Partizanu i Zvezdi recimo kao Ivan Miljkovic ili Bojan Janic (koji je kasnije igrao i za Vosu). Jedino je daloko ispred Partizana i Zvezde bila Metaloplastika i svaka im cast za to.
    A sto se tice stadiona, hala itd.pa do 90-ih i Mirka Marijanovica ( koga nebranim jer covek zasluzuje da se blati ali zbog politike a ne sporta) sve je bilo drustveno vlasnistvo , i u tome je problem jer ocigledno da je Partizan trn u oku , sto Zvezda , Vojvodina, Cukaricki …. nemaju problema sa stadionima kada su ih i oni dobili od drzave kada i Partizan?? A normalno je da je Partizan dobio Banjicu jer je predhodno osvajao evropu nekoliko puta , pa je logicno da dobijje klub koji je toliko dobar dobije sve uslove a ne neki tim koji koj nije osvoji nista.Nemoze se dobijati jednako vec uspesniji vise a drugi manje ali u zadnje vreme se to menja pa se ocigledno Partizanu uzima sve , Zvezda se gura u vecini sportova (najvise finasiski). Beogradski Pasaluk? pa evo recimo ja nisam iz Beograda , vec iz malog mesta koj je u zadnjih 15-20 imao timove u prvim ligama (rukomet, zenska kosarka,odbojka) i drugim ligama (fudbal, muska kosarka) i vrlo uspesni (osvajani vazni trofeji) u jos nekim sportovima kao sto su karat,sah itd. a sada su neki ugaseni a vecina u najnizim ligama ali ne zato sto drzava nije davala pare naprotiv dobijali su vise pare nego klubovi iz okolnih mesta koji su sada uspesniji ali bilo je nesposobnosti u upravama a bogami i kradja . Recimo jedan nas proslavljeni fudbaler ,bivsi reprezentativac je uplati veliku svotu novca fudbalskom klubu koje nikada nisu dosla do kluba a istraga prekinuta prenego poceta a on iz revolta u svojoj biografiji izostavnja gde je poceo da igra ( ni na jednom sajtu nema gde je bio pre 19-te godine!!?? iako je u sao sa 16 u prvi tim i dao gotovo 100 gola tokom 3 sezone) .

    0
    0
    Odgovori
  2. Po naslovu ja sam pomislio desila se neka nesreća ! Teško ovom narodu sa ljudima koji ovako prepadaju i straše svoj narod. Ovo je zloupotreba elektronskih medija. Ovakvima treba zabraniti pristup internetu !

    0
    0
    Odgovori
  3. CBC Da iole razumes stanje u srpskom sportu shvatio bi da nema tvog partizana i zvezde bili bi drugi klubovi koji bi isto tako dali reprezentativce.samo simptomaticno je da ste src banjica.pionir.jna i slicne objekte dobili na trajno upravljanje u eri mirka marijanovica.kao sto vam je tada izgradjen i teleoptik.sto je opet tuzno.becej je u to vreme bio visestruki prvak evrope sto verovatno neznas a onda je naprasno bankrotirao.cela nasa najtrofejnija generacija u vaterpolu bila je deo tog beceja.kao sto u rukometu imamo metaloplastiku koja je bolja i od zvezde i od partizana.kao u odbojci vojvodinu .ko sto su pocetkom devedesetih bili bfc beocin i hemofarm u kosarci.to je nasa sramota sto ti kao grobar ili ja kao zvezdas branimo svoje a mi skoro svoje i da nemamo.najbolji fudbaleri .kosarkasi .rukometasi .pa i vaterpolisti nisu u 90 posto slucajeva iz beograda.dosli su jer negde drugde drzava nije videla interes da ulozi novac .zato se sve i svelo na nase blizance i beogradski pasaluk

    0
    0
    Odgovori
  4. Pa dosta laži ,nego zakonom dati svim klubovima isti iznos para i iste privilegije pa onda gledati uspeh klubova,a kako je bilo :partizanu pare ,besplatno korišćenje bazena i ostale privilegije a ostalima šipak.ma katanac i ćao

    0
    0
    Odgovori
    • Da imas malo pameti u glavi i ti bi kukao, 95% igraca reprezentacije koja je u prethodnih 5 godina osvojila sve je napravio bas taj Partizan!

      0
      0
      Odgovori
      • A ti da malo pratis vaterpolo znao bi da je Partizam imao monopol nad svemu sto se tice tog sporta posebno ni jedan igrac nije mogao u reprezentaciju ako nedodje u Partizan tako da gospodo polako sve dolazi vasa bahatost i bezobrazluk na naplatu.

        0
        0
        Odgovori
      • Partizan je samo pokupio najbolje igrache iz domacih ekipa i plasirao ih kao svoje!!! Tako Partizan posluje! Tako je Partizan vushestruki prvak Evrope! Tako su pogasheni veliki klubovi koji postojali, a tako se gase i oni sada! Zbog jednog tima, gasimo ceo vaterpolo

        0
        0
        Odgovori
    • Dobro poznat scenario, ciganske vrhuške. Ugasiti sve što valja i vredi u vaterpolu i sportu-Partizan. Mi smo vam trn u oku svuda… Ali sreća pa je ministar sporta Grobar pa će sve biti brzo rešeno…

      0
      0
      Odgovori
      • To ste vi probali da ugasite sve Zvezdasko i Zvezddu .A tacno je scenario grobara samo kukanje zapomaganje ,ucene i krada .A drzava od osnivanja pomaze jos im i bazen poklone a ostali klubovi nista.A sto se vas tice,ja licno mislim da treba Zvezda da vas ugasi ali oni u Zvezdu izgleda nemisle tako sto su po meni suvise mekani po tom pitanju, mislim da Zvezda zna da cete vi sami sebe da unistite(ugasite) i da oni netrebaju nista da urade.A sto se tice ministra on vas nece spasiti od gasenja a koliko se cuje on mozda i nece vise biti ministar( ja bi licno postavio bivseg sudiju Mrakica za ministra9.

        0
        0
        Odgovori
        • Branko odakle si ti.Iz Turske.Onda tamo idi.Ovde nije Partizan u pitanju već Srpski sport.A pošto si ti Turcin ja te razumem.

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter