0
Odbojka

ATANASIJEVIĆ: Najvažnija utakmica sezone

Objavljeno: 24.03.18 u 15:00

Pred odbojkašima Peruđe je jedna od najvažnijih utakmica sezone, pošto ih pobeda vodi u polufinale Serije A. Peruđa je ove nedelje izborila plasman u Top 6 fazu Lige šampiona, ali je sada čeka još veći izazov od onog koji je predstavljao Halkbank, a to je Ravena.

U dosadašnjem delu sezone, Peruđa je predvođena Aleksandrom Atanasijevićem osvojila Superkup i Kup Italije, ali na tome ne želi da se zaustavi. To je pokazala i osvajanjem prvog mesta u regularnom delu sezone, ali se ispostavilo da se Ravena ne predaje lako protiv favorita. Atanasijević i njegovi saigrači su uspeli da nadmudre Ravenu na svom terenu i povedu sa 1-0 u seriji trijumfom sa 3:1, ali je stigao odgovor kluba iz regiona Emilija Romanja. Odbojkaši Ravene su u drugom meču slavili sa 3:2 i seriju vratili nešto južnije, na meč odluke koji je na programu u nedelju od 18 časova.

– Definitivno nas čeka najvažnija utakmica sezone. Navikli smo da igramo u ovakvom ritmu, fokusirani smo i spremamo se da budemo najbolji kad je najpotrebnije. Pozivam navijače da ispune dvoranu do poslednjeg mesta, pošto će nam biti potrebna njihova pomoć da bismo stigli do polufinala – naglasio je Atanasijević.

Ukoliko po drugi put savlada Ravenu, Peruđa će u polufinalu igrati sa pobednikom serije između Trentina i Verone, u kojoj je rezultat takođe 1-1. Prvi polufinalni par je već poznat, a čine ga Lube i Modena. Što se tiče Lige šampiona, Atanasijevića i saigrače čeka dvomeč sa Lokomotivom iz Novosibirska, a utakmice su zakazane za 3. i 10. april. Pobednik će se na završnom turniru pridružiti Zenitu iz Kazanja, koji će biti domaćin završnice elitnog takmičenja, a ujedno je dominantan u Ligi šampiona u poslednje tri sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter