Čelnicima Rukometnog saveza Srbije kao da nije bilo dovoljno to što se nedeljama po završetku Evropskog prvenstva kroz medije provlačila priča o katastrofalnom stanju u srpskom rukometu i kafanska prepucavanja na relaciji igrači – selektor.

Povezane vesti

Nije im bilo dovoljno čak ni to što su odluku da reprezentacija Srbije svoj duel protiv reprezentacije samoproglašene republike Kosovo odigra bez nacionalnih obeležja prihvatili bez protesta – primera radi, čelnici Rukometnog saveza Kosova su itekako burno reagovali – niti im je bilo dovoljno to što su susret kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u konkurenciji juniorki premestili u Kovilovo iz Kragujevca dva dana pred odigravanje utakmice, već su odlučili da celu situaciju narodski rečeno – zabibere. 

Naime, kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Rukometnog saveza Srbije, ovaj susret, inače zakazan za petak u 16 časova, biće odigran bez prisustva publike, ali i, iz nekog samo sebi logičnog razloga, medija?!

I dok je odluka o zabrani prisustva publici donekle i razumljiva, s obzirom na popriličnu dozu revolta koji je izazvala već spomenuta odluka o odigravanju utakmice bez državnih obeležja, postavlja se pitanje kako bi tačno prisustvo medija ugrozilo bilo rukometašice Srbije, bilo rukometašice takovazne republike Kosovo? 

Do zakljčenja teksta nismo uspeli da dobijemo komentar iz naše krovne organizacije kada je u pitanju rukomet, pošto nam se predsednik Božidar Đurković nije javio na telefon.

Ostaje nam da sačekamo i vidimo kako će u narednih nekoliko dana reagovati naš Savez, ali se čini da iz dana u dan rade sve kako bi reputaciji RSS naneli nenadoknadivu štetu. 

Jer, teško da bi neko ko ima najbolju nameru za domaći sport prvo prihvatio uslov da utakmica na teritoriji njegove države bude odigrana bez nacionalnih obeležja, potom to predstavio kao pobedu, a zatim cenzurisao pokušaj da ovaj po mnogo čemu istorijski događaj bude i medijski dokumentovan.