0
Ostali sportovi

Sreenshot: youtube

SVE SPREMNO ZA VELIKI DERBI: Selektori Srbije i Crne Gore najavili vaterpolo spektakl

Objavljeno: 19.03.18 u 16:52

Vaterpolo reprezentacije Crvne gore i Srbije sastaće se u utorak u okviru 5. kola A grupe prelliminarnog dela Svetske lige.

Srbija je u prvom meču odigranom u Nišu bila bolja od Crnogoraca sa 7:4, a svakako da će u meču u Podgorici domaćin tražiti priliku za revanš.

Selektor Crne Gore, Vladimir Gojković ,rekao je da mečevi Srbije i Crne Gore uvek privlače veliku pažnju, kao i da će njegova selekcija učiniti sve da trijumfuje pred svojim navijačima.

-Obe selekcije žele plasman na finalni turnir, mi ćemo tražiti prolaz dalje kroz tu utakmicu. Nema pravo niko da kaže da je bolji od Srbije, ali igramo pred svojim najvijačima. Cilj nam je da dođemo do pobede. Tako ćemo se postaviti i sutra. Srbiji nedostaje nekoliko igrača koji su izneli teret poslednjih godina, koji su nosili igru. Igraju momci koji su nosioci igre u evroligaškim ekipama i zaslužuju respekt. Probaćemo da igramo sa izuzetnom odbranom, to je cilj i iz toga sve dolazi lakše. Tako se postavljamo i tako radimo, hoćemo li to uspeti u utakmici, nadam se da hoćemo-, kazao je Gojković.

Selektor Srbije, Dejan Savić istakao je da očekuje pravi spektakl u „Morači“, u kome će uživati kako publika tako i sami akteri meča.

-Taj turnir, zbog blizine Evropskog prvenstva, može da se iskoristi i za pripremu za najbitnije takmičenje ove sezone. Očekujem ozbiljan i dobar vaterpolo, dve ekipe koje se dobro poznaju. Uživaće, ne samo igrači i treneri, već i gledaoci. Nema favorita, obe selekcije žele pobedu, tu nije pitanje domaćeg terena već trenutnog pripremnog momenta. Motiva neće faliti jer to su šampioni i njima ne treba motivacija-, rekao je Savić, koji je istakao da Srbija nije oslabljena, već kao i uvek igra u najjačem sastavu.

Duel Crne Gore i Srbije igra se u utora od 18 časova, na plivalištu SC „Morača“ u Podgorici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter