Ženska rukometna reprezentacija Srbije u sredu će u Nišu ugostiti reprezentaciju Švedske, u okviru trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Naše rukometašice okupile su se u ponedeljak u Beogradu, odakle su sa stručnim štabom otputovale za Niš. Selektor reprezentacije Ljubomir Obradović ističe da očekuje da ekipa prikaže partije poput onih iz grupne faze prethodnog Svetskog prvenstva, kada su kao prvoplasirane otišle u drugu fazu isped Holandije i Nemačke.


– Očekujemo dobar i kvalitetan rukomet u Nišu i u Švedskoj. Prva dobra stvar je da su devojke zdrave i spremne. Tu nemamo nikakvih problema, a na nama je da odgovorimo na zahteve koje reprezentacija traži. To je dosta trčanja, posebno protiv ekipe kakva je Švedska, tehnički i fizički pripremljene. Ako ne primimo lake golove iz kontri, sigurno je da ćemo nastaviti gde smo stali u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Nemačkoj. Naš kvalitet je neosporan. Očekujem utakmice na jednu, dve lopte. Kroz dva dana priprema i video dočaraćemo devojkama kvalitete rivalki kako bismo im parirali na pravi način. Nadam se najboljem – rekao je pred put za Niš-, selektor Ljubomir Obradović.

Jedna od najboljih rukometašica Srbije, Andrea Lekić, ističe da će naredne dve utakmice biti presudne u borbi za prvo mesto i lakši žreb za kontinentalno prvenstvo.

– Dve teške utakmice koje će odlučiti o prvom mestu i lakšem žrebu za Evropsko prvenstvo. Poslednja tri meča smo odigrali nerešeno. Očekujem isti rasplet i u ova dva meča. Drago mi je da igramo u Nišu, koji je rukometni grad gde čekamo dobru podršku. Dobro se poznajemo. Gulden je udarna igla Šveđanki od koje sve počinje, predvodnica generacije. Moramo da budemo što efikasniji i precizniji u napadu, kako bi uspeli da sprečimo njihovu kontru i polukontru. Teško je predvideti rezultat. Nadam se da će prednost biti na našoj strani posle ova dva meča-, rekla je Lekićeva.
Utakmica Srbije i Švedske igra se u sredu u hali “Čair” sa početkom u 18 časova.