0
Ostali sportovi

FOTO: FONDACIJA MLADIH SPORTISTA SRBIJE

PODRŠKA ZA PRAVE STVARI: Sportski savez Srbije stao uz rad Fondacije mladih sportista (FOTO)

Objavljeno: 01.03.18 u 16:57

Predsednik Sportskog savez Srbije, Davor Štefanek, i pomenuti savez su zvanično su podržali rad Fondacije mladih sportista Srbije.

Reč je o humanitarnoj organizaciji usmerenoj na podršku deci talentovanoj u sportu, uzrasta od 12 do 18 godina koja su pokazala pobedničke potencijale i natprosečne rezultate za svoj uzrast.

Pored Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, kao i Olimpijskog komiteta Srbije, uključivanjem Sportskog saveza Srbije, zaokružena je podrška najviših državnih institucija u oblasti sporta.

– Razvojni put mladog sportiste do nivoa šampiona je dug, neizvestan i nije ni malo lak. Na njemu ima brojnih izazova, te neretko nisu dovoljni samo disciplina, vredan trud i talenat. Najveći problem u razvoju mladih talentovanih sportista je pitanje finansiranja. S druge strane, izostanak podrške deo naše dece trajno odvodi u inostranstvo, gde postaju nacionalni sportski resurs drugih zemalja. Naš cilj je da pomognemo sportske talente da nastave sa vrhunskim rezultatima i neometanim razvojem svojih sportskih predispozicija, kako bi došli do nivoa šampiona, izjavio je Zoran Radenović, osnivač Fondacije mladih sportista Srbije.

Fondacija mladih sportista Srbije osnovana je sa ciljem da se talentovana deca zadrže u Srbiji, kao i da im se pomogne da nastave da treniraju i razvijaju svoje sportske potencijale na najvišem nivou. Cilj Fondacije je i da postavi visoke standarde na polju brige prema deci kod koje se prepoznaje veliki potencijal za postizanje vrhunskih sportskih rezultata.

– Drago nam je da postoje fondacije kojima je u cilju da unapređuju sport kod mladih i talentovanih ljudi kojih Srbija i te kako ima. Bavljenje sportom je od velikog značaja kad je u pitanju zdravlje dece, a Sportski savez Srbije ulaže mnogo napora na promociji sporta i uključivanju omladine u isti. Zbog toga nam je drago da ćemo imati partnera sa istim ciljem, istakao je Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije u pismu podrške.

Finansijska podrška talentovanim sportistima se dodeljuje prema jasno definisanim kriterijumima. Za svakog kandidata se formira stručna i nepristrasna komisija, na osnovu vrste sporta kojim se bavi i nju čine afirmisana sportska imena iz Srbije i inostranstva, predstavnici Fondacije, psiholog i lekar. Po jasno utvrđenim pravilima selekcije, pored sagledavanja već postignutih rezultata, stalni sportski saradnici Fondacije ocenjuju veštine i rad deteta, radi što stručnije i profesionalnije ocene pri rangiranju. Svi mladi talenti se rangiraju na jedinstvenoj listi Fondacije, na osnovu zbirne ocene od strane Komisije. Čim komisija obradi prijavu, po redu prvenstva na rang listi Fondacija obezbeđuje finansijsku podršku kao i nematerijalnu pomoć kandidatima.

Podršku radu Fondacije i želju da se što više uključe u rad Fondacije iskazali su i brojni proslavljeni sadašnji i bivši reprezentativci i proslavljena sportska imena među kojima su Nenad Zimonjić, Andrija Gerić, Savo Milošević, Janko Tipsarević, Ivan Miljković, Aleksandar Atanasijević i mnogi drugi.

FOTO: FONDACIJA MLADIH SPORTISTA SRBIJE
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter