0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

BURAN RASTANAK: RSS smenio Cvetkovića sa selektorske funkcije, optužbe pljuštale na sve strane

Objavljeno: 27.02.18 u 18:56

Ono što se činilo kao neminovnost ozvaničeno je na sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije. Dosadašnji selektor rukometne reprezentacije, Jovica Cvetković, smenjen je sa funkcije odlukom većine članova.

Promena na kormilu nacionalnog tima došla je kao rezultat lošeg plasmana na Evropskom prventvu u Hrvatskoj, gde su „orlovi“ zauzeli 12. poziciju, ali verovatno je još više na ovu odluku uticala nezdrava atmosfera koja je vladala u timu tokom i polse pomenutog prvenstva.

Nedugo po okončanju turnira u Hrvatskoj, gde je zabeležena jedna pobeda iz šet utakmica, počele su da pljušte optužbe na relaciji selektor-igrači., a tačku na sve stavio je RSS, koji je na današnjoj sednici Upravnog odbora razrešio

Crvetkovića dužnosti, a sada već bivši selektor nije imao previše lepih reči za vodeće ljude srpskog rukometa.

-Savez ništa nije uradio da nam obezbedi pripreme. Nisam bio u situaciji da stvaram reprezentaciju kao od 2006. do 2009. godine, već sam morao da je sastavljam od igrača koji nisu bili disciplinovani, niti su ikada u karijeri ostvarivali veće uspehe-, rekao je Cvetković.

Ovakve tvrdnje bivšeg selektora savez je demantovao, uz konstataciju da je bila njegova dužnost da „obuzda“ igrače, koji su se prema njegovom izveštaju tokom prvenstva vrlo nedisciplinovano i neprofesionalno ponašali.

Nije tačno da Savez nije obezbedio uslove reprezentaciji. Jovice, očekivao sam više samokritičnosti, tvoj izveštaj ne sadrži dosta toga. Nismo mi birali igrače i pravili taktiku, nego ti. Niko ti se nije mešao u izbor“, kazao je predsednik UO RSS Božidar Đurković.

Takođe, većina članova Upravnog odbora nije glasala za izveštaj selektora o dešavanjima pre, za vreme i posle prvenstva u Hrvatskoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter