0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SKANDAL POTRESA SRPSKI RUKOMET: Cvetković pijan vodio utakmicu na EP!

Objavljeno: 22.02.18 u 18:55

Već duži period rukomet u Srbiji je u vrlo lošem stanju, a nakon Evropskog prvenstva u Hrvatskoj čini se da se i onako nezdrava atmosfera oko reprezentacije dodatno pogoršala.

Naš nacionalni tim je na poslednjem kontinentalnom šampionatu još jednom odigrao znatno ispod svog nivoa, a potpuno rasulo usledilo je nakon turnira kada su počele da pršte optužbe na sve strane.

Najpre je selektor Jovica Cvetković javno kritikovao igrače da su pojedini igrači tokom šampionata često „bili pijani u hotelu“, a ubrzo je usledila i reakcija reprezentativaca, koji su medijima danas prosledili svoju stranu priče.

U pismu koje je potpisalo 18 reprezentativaca Srbije, odbacuju su tvrdnje selektora Crvetovića ali su imali još što šta da kažu o njemu. Naime reprezentaivci navode da je Cvetković tokom prvenstva pušio u dvorani, u hotelu samo na alkohol ostavio 1.200 evra, a čak i da je pod dejstvom alkohola vodio utakmicu protiv Belorusije. Takođe potvrdili su i sukob između selektora, čiju su funkciju stavili pod navodnike i Dragana Škrbića tokom EP.
Svakome u Srbiji je jasno da naši rukometni reprezentativci mogu znanto bolje od onoga što su prikazali na prethodnom kontinentalnom šampiona

Poštovani prijatelji rukometa i ljubitelji sporta, protekla dva dana smo bez ikakvog razloga i osnova stavljeni na stub srama, ‘zahvaljujući’ ‘selektoru’ Jovici Cvetkoviću, koji je izneo niz neistina na naš račun. Sada je došlo vreme da i mi progovorimo. Odgovorno, sportski i moralno tvrdimo da je svaka reč izrecena od stane Cvetkovića notorna laž-, pišu rukometaši u saopštenju i dodaju:

Da krenemo od osnovog, informisanosti! Zar je moguće da selektor jedne zemlje ne zna u kom klubu mu igraju igrači?! Zar je moguće da je selektor pitao kapitena Žarka Šešuma kako je u Levenu, neznajući, naravno, da je on već četiri godine u Gepingenu! Zar je moguće da selektor postavi pitanje reprezentativcu Bogdanu Radivojeviću: ‘Gde si sad mali’, aludirajući na klub u kojem igra, jer naravno to tek nije znao? Zar je moguće da selektor ode u Skoplje da obavi razgovor sa Alemom Toskićem, a on igra u Velenju?Onda valjda i nije trebalo da nas čudi što nije znao 85% protivničkih igrača-.

Rukometni reprezentativci takođe navode da Cvetković čak nije bio na 86% treninga, a i kada je dolazio ponašao se neprimereno.

A i kad jeste pušio je u sali gde se trenira! U trenerci sa grbom Srbije! Na pušenje u svlačionici pred svaku utakmicu smo navikli, to nije novina. Nijednom tokom Evropskog prvenstva selektor nije putovao sa ekipom autobusom, vec privatnim kolima. Nije se znalo kad su doručak ili večera, kad se kreće iz hotela… Za sedam dana u hotelu račun je bio 1.200 evra samo za alkohol! Onda i ne čudi što je selektor svako veče bio u alkoholisanom stanju- rečeno je u pismu igrača koje je preneo „Mondo“.

U pismu koje su potpisali reprezentativci stoji da je Jovica Cvetković pod dejstvom alkohola fizički nasrnuo na potpredsednika Saveza, Dragana Škrbića.

Pod dejstvom alkohola je napao i udario potpredsednika Saveza, Dragana Škrbića. Da, to je istina, jer su igrači bili prisutni, razdvajali i smirili strasti. U najmanju ruku je sramotno i ružno da svoje neznanje, nered i skandale Jovica Cvetković pravda preko naših leđa. Niko od nas nije išao na izlet, nego na Evropsko prvenstvo, da se časno i pošteno, kao i uvek, bori za svoju zemlju. Naša je dužnost da ovo kažemo, jer javnost koja je uz nas i kad pobeđujemo i kad gubimo mora da zna istinu! Mi prihvatamo naše greške, ali mi nemamo razloga da lažemo i izmišljamo, mi se ne skrivamo, pobedu slavimo, poraze priznajemo. Sportski pozdrav – reprezentativci Srbije!- zaključuje se u pismu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter