0
Atletika

ATLETIKA: Banjica mala da primi sve zainteresovane

Objavljeno: 20.02.18 u 14:26

Atletska dvorana na Banjici postala je mala da bi primila sve ljubitelje kraljice sportova koji su ove srede želeli da prisustvuju III Serbian open indoor meetingu.

Takmičenje će okupiti oko 200 takmičara iz 21 zemlje, a zvezda mitinga biće naša najbolja atletičarka Ivana Španović, koja će nakon Prvenstva Evrope u dvorani koje je održano u martu 2017.godine, prvi put skakati pred domaćom publikom. Osim skoka udalj, velika borba će se voditi i u bacanju kugle gde će biti jaka konkurencija sa bosanskim takmičarem Mesudom Pezer koji ima lični rekord preko 21 metra, a tu će biti naravno i naš Asmir Kolašinac.

Od velikih imena treba još pomenuti Amel Tuku, osvajača medalje na svetskom prvenstvu na 800 metara, koji će na Mitingu trčati na 400 metara. Od naših takmičara očekuje nas trka Amele Terzić na 1500m, Mihail Dudaš u skoku motkom, a posebno će biti zanimljiva trka na 400m u ženskoj konkurenciji gde će trčati Maja Ćirić, aktuelna rekorderka i Tamara Salaški u vrlo jakoj konkurenciji.

Podsetimo da su zahvaljujući gradu Beogradu ulaznice za miting bile besplatne, i da se 1000 karata podelilo u rekordnih sat vremena.

Osim sjajnog takmičarskog programa, Miting će otvoriti gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, u prisustvu predsednika Svetske atletske federacije, Sebastijana Koua, i predsednika Atletskog saveza Srbije, Veselina Jevrosimovića.

Miting se održava u sredu 21.februara 2018.godine, sa početkom u 16h, a za sve one koji se nisu našli među najbržih 1000 obezbeđen je i prenos takmičenja uživo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter