0
Ostali sportovi

ZOI: Dominacija Norvežana, zlato u kros kantri štafeti i sloupstajlu

Objavljeno: 18.02.18 u 09:51

Norveški skijaši osvojili su zlatnu medalju u kros kantriju u štafeti 4 x 10 kilometra na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Norveška je pobedila rezultatom sat, 33 minuta i 4,9 sekundi. Za Norvešku su nastupili Didrik Tenset, Martin Jonsrud Sandbi, Simen Hegstad Kruger i Johanes Hesflot Klaebo.

Takmičari iz Rusije osvojili su bronzu sa 9,4 sekunde zaostatka, dok je Francuska osvojila bronzu sa zaostatkom od 36,9 sekundi. Norveška je u Pjongčangu osvojila pet od osam zlatnih medalja u kros kantriju, a ukupno 11, a još jedna noćas je stigla iz fristajl skijanja.

Norveški takmičar Ejstejn Broten osvojio je zlatnu medalju u disciplini sloupstajl na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Broten je pobedio rezultatom od 95 poena, koliko je dobio u prvoj seriji.

Amerikanac Nik Geper osvojio je srebro sa 93,60 poena iz poslednje treće serije, dok je Kanađanin Aleks Beolje Maršan osvojio bronzu sa 92,40 poena, koliko je osvojio u drugoj seriji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter