0
Ostali sportovi

VATERPOLO: Srbija bolja i od Grčke, protiv Holandije za prvo mesto

Objavljeno: 16.02.18 u 20:17

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Grčku u drugom kolu kvalifikacionog turnira i ovom pobedom obezbedila plasman na završnicu Evropa kupa.

Naš tim je do trijumfa 12:10 stigao najviše zahvaljujući furioznoj drugoj četvrtini.

Srbija je povela sa 1:0 preko Jakšića, izjednačio je Genidunas, da bi Funtulis preokrenuo, posle čega je Mandić doneo drugo izjednačenje na meču.

U drugom delu igre, odbrana je bila na vrhunskom nivou a golovi Strahinje Rašovića i Ćuka sredinom perioda, a potom i Pijetlovića i Viktora Rašovića doneli velikih 6;2.

Golom Filipovića naš tim je otišao na 7:2, ali su potom Grci vezali tri pogotka i prišli na 7:5. Seriju je prekinuo Ćuk, da bi Grčka nakon igrača više pred poslednju deonicu stigla do 8:6.

Grci su se razigrali, ali je i naša selekcija zaigrala bolje u napadu, pa je do same završnice igrano gol za gol, kada je Murikis smanjio na 11:10. Ipak, Mandić je ubrzo nakon igrača više vratio naš tim na dva gola viška i obezbedio pobedu.

U narednom kolu, u subotu, naš tim igra protiv Holandije. Protiv „lala“ je dovoljan i poraz od jednog gola za prvo mesto na tabeli, dok će, izvesno je, meč protiv Hrvatske biti odigran samo radi spektakla.

Srbija – Grčka 12:10 (2:2, 4:0, 2:4,4:4)

Bazen: Poljud. Gledalaca: 200. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Marijaš (Mađarska). Igrač više: Srbija 11 (6), Grčka 12 (6)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, V. Rašović 2, Ranđelović, Ćuk 3, D. Pijetlović 2, Ubović, Stojanović, Jakšić 1, Filipović 1, Drašović, S. Rašović 1, B.Mitrović
Selektor: Savić

GRČKA: Flegas, Genidunas 2, Skumpakis 1, Dervišis, Funtulis 3, Kapotis 1, Pontikas, Argiropulos 1, Murikis 1, Kolomvos 1, Gunas, Vlahopulos, Zerdevas
Selektor: Vlahos

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter