Iako je muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na terenu obezbedila plasman u nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, neverovatana greška je to poništila.

Povezane vesti

Naše zapadne komšije su prvoj fazi kvalifikacija, u konkurenciji Švajcarske i Estonije osvojili prvo mesto u grupi, koje je trebalo da im donese nastavak borbe za najveću smotru rukometa.

Ipak zahvaljujući velikom administrativnom propustu to neće biti sluča. Naime, selekcija Švajcarske je nakon poraza od BiH uložila žalbu, pošto u zapisniku utakmice nije bilo imena protivničkog rukometaša, Tomislava Nuića, koji je nastupio na tom meču.

Međunarodna rukometna federacija je usvojila ovu šalbu Švajcaraca i registrovala utakmicu sa 10:0 u njihovu korist, pa su tako oni sa dva nova boda izbili na prvo mesto u grupi. Tako će na kraju Švajcarska umesto Bosne i Hercegovine na megdan Norveškoj u doigravanju za Svrtsko prvenstvo.

Ovakav propust RS BiH je razumljivo izazvao veliko nezadovoljstvo tamošnje javnosti i vrlo je moguće da će nakon njega doći do promene u njihobom rukovodstvu.